ÖZEL | Galatasaray'da tüm yabancılar ülkesine döndü!

Türkiye'de yaklaşık 20 gündür devam eden koronavirüs salgını sonrasında tüm ligler süresiz bir tarihe kadar ertelenirken, kulüplerdeki yabancı oyuncuların durumları belli olmaya başladı. Galatasaray Doğa Sigorta erkek basketbol ve Galatasaray kadın basketbol takımındaki yabancı oyuncuların tamamının ülkelerine geri döndüğü ortaya çıktı. 

Aralık ayında Çin'de görülen ve süratle yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alması sonrasında pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs olan covid-19 salgını sonrasında hayat durma noktasına geldi. Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından vaka sayısı binlere ulaşırken, Galatasaray Doğa Sigorta erkek basketbol takımı ve Galatasaray kadın basketbol takımındaki yabancı oyuncuların da ülkesine döndüğü ortaya çıktı. Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü günlerde seyircisiz oynatılan Pınar Karşıyaka maçında oynamak istemeyen Tai Webster geçtiğimiz günlerde ülkesi Yeni Zellanda'dan paylaşım yaparken, diğer isimlerin de ülkelerine döndüğü öğrenildi. Karşıyaka maçından bir gün önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastahanede tedavi gören Aaron Harrison için yapılan koronavirüs testi negatif çıkarken, yıldız oyuncu başta olmak üzere erkek ve kadın basketbol takımlarındaki tüm yabancı isimler ailesinin yanına döndü.

Galatasaray Doğa Sigorta erkek basketbol takımının kadrosundaki isimlerden Aaron Harrison, Zach Auguste, Greg Whittington, Alex Poythress ülkesi Amerika'ya dönerken; bir süredir sakatlığı sebebiyle takımdan uzak kalan Marko Arapovic de ülkesi Sırbistan'a döndü. Kadın basketbol takımında ise takımın yıldız isimlerinden Bria Hartley ve Victoria Macaulay ailesiyle birlikte Amerika'da yer alırken, Dragana Stankovic'in de ülkesi Sırbistan'a döndüğü öğrenildi. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığı bilinen Claudia Cuic'in de bir süredir Romanya'da bulunuyor. Bu oyuncuların geri dönüş tarihleri henüz bilinmezken, Spor Bakanlığı ve Basketbol Federasyonu'nun ligler hakkında vereceği oynama kararı doğrultusunda Türkiye'ye dönüş tarihleri de belli olacak. 
****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0