ÖZEL | Mertan Caner Öztürk: Benfica maçı kariyerimin kırılma anıdır..

Mertan Caner Öztürk
Son yıllarda altyapıdan büyük umutlarla çıkan ancak Galatasaray'da tutunamayan isimlerle bu durumun nedenlerini konuşmaya devam ediyoruz. Serdar Eylik'in ardından bu kez de şu anda Osmanlıspor forması giyen Mertan Caner Öztürk ile hem Galatasaray'da tutunamamasının sebebini hem de kariyer hedeflerini konuştuk..  

TAKIM ÇOK KALİTELİYDİ
O dönemde takımın yukarıya doğru bir ivmesi vardı ve sonuçlarla birlikte işler yolunda gidiyordu. Benfica maçından sonra şans bulabileceğimi düşünüyordum ancak kadro kalitesi gerçekten çok iyiydi. Çok çalışıyordum ancak benim için doğru zamana Fatih hocamız karar veriyordu. Kadroya giremeyen oyuncular bile kaliteliydi, sadece sağ kanatta 4 oyuncuyla rekabet içerisindeydim. Takımdaki hava da gayet iyiydi. Sadece kupa maçında süre alabildim ve Gençlerbirliği maçının kadrosunda bulundum. O sezon şampiyon olduk.

Sonraki sezon takıma Hamit Altıntop, Burak Yılmaz, Didier Drogba, Wesley Sneijder gibi çok özel oyuncular katıldı ve kadro iyice kalabalıklaştı. Zaten geçen sezondan da iyi bir takım vardı. Avusturya kampından sonra işimin çok zor olduğunu anlamıştım. Belki de benim çıktığım dönemde takım daha düşük kalitede olsaydı, şansım daha fazla olabilirdi. Tabii ki, her şey nasibin kadar. Futbolda biraz da doğru zamanda, doğru yerde olmak gerekiyor.

FLORYA ÖZEL BİR YER
Florya çok özel bir yer, oyuncu için. Altyapıda dikkatimi çeken nokta ise her zaman disiplin, terbiye ve kazanma ruhu oldu. Galatasaray geleneklerini içeri girdiğinizde anlıyorsunuz. Çocukluğum orada geçti ve iyi ki uzun yıllar oynamışım diyorum, kendi gelişimim için.

Fatih Hoca kariyer başlangıcım için büyük katkısı olan, özel bir insan. Oyuncudan nasıl verim alabileceğini çok iyi biliyor. Galatasaray ruhunu yaşıyorsunuz. Onunla çalışma fırsatı yakaladığım için şanslıyım.


Mertan Caner Öztürk

ONLARLA ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR ŞANSTI
Açıkcası A takıma yükseldikten sonra futbola bakışım ve büyük oyunculardaki detaylar çok dikkatimi çekti. Geliştiğimi net olarak o dönemde anlamıştım. Melo'nun ve Sneijder'in tekniği, oyun görüşleri, Elmander'in komple cesur forvet olması, Baros'un topla dönüşleri ve top saklaması hala aklımda.. Onlarla çalışmak benim için büyük bir şanstı.

18-21 yaş aralığı bence genç oyuncu için kırılma yaşları.. Bu yaşlarda oyuncu tespit edilip ya kiralık gitmeli yada yukarıya adapte olacağı şekilde taktik - kuvvet antrenmanlarını yapmalı.. Maalesef ülkemizde altyapıdan yukarıya çıkan oyuncular hazır hale gelemiyorlar. Yukarısı gerçekten çok farklı.

BENFICA MAÇI KARİYERİMİN KIRILMA ANI
Benfica ile oynadığımız hazırlık maçı kariyerimin kırılma anı diyebilirim. Benim için her şeyi değiştirdi. Galatasaray'dan ayrılıp Altınordu'ya gitmeseydim, daha yukarı seviyelere gidebilirdim. Yada o dönemde Galatasaray'da da kalabilirdim diye düşünüyorum. Süper Lig seviyesinde kalamama sebebim olarak yanlış tercihlerim olduğunu söylemek istiyorum. Galatasaray'dan ayrılarak 2.Lig'de mücadele eden Altınordu'ya gitmek hataydı belki de.. Daha üst seviyedeki takımlara kiralık gidebilirdim. Ancak sonuçta zamanı geri alamıyorsunuz.

Altınordu'ya gittiğim dönemde Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'in bizimle ilk antrenmana çıktığı günleri hatırlıyorum. Cengiz çok iyi birisi ve o zamanlarda da farklıydı. Dar alanda maç yapıyorduk ve bana çalım attıktan sonra yakalamadım. O zaman demiştim, "çok acayip bir çocuk olacak" diye.. Çağlar zaten çok çalışkan bir oyuncuydu. Gece bile kalkıp fitness salonuna giderdi. İkisinin gelişimini görmek harika bir duygu.

KULÜBÜME GERİ DÖNMEK İSTİYORUM
Geçen sezon Osmanlıspor ile maalesef Süper Lig'in kapısından döndük. En kısa zamanda şampiyon olarak yeniden Süper Lig'e çıkmak istiyorum. Ve bir gün kulübüme -Galatasaray'ı kastediyor- geri dönmek istiyorum. Oyuncu olarak ya da antrenör olarak..

Kariyerimde hep çok mücadele verdim. Kimseden bir beklentim olmadan bir şeyleri başarmak en büyük gururum. Şükürler olsun Galatasaray formasını giymek de nasip oldu. Zaman neler getirir hep birlikte göreceğiz. Sizlere çok teşekkür ediyorum bu röportaj için..

----

2011-12 sezonunda Benfica ile oynanan hazırlık karşılaşmasında kadroya alınan ve forma şansı verilen Mertan Caner Öztürk, gösterdiği performansla herkesi umutlandıran isim olmuştu.  Mertan 2011-12 sezonunda Türkiye Kupasında oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında da 90 dakika forma giymiş ve 1 asist yapmıştı. 2012-13 sezonunu A2 takımında geçiren Mertan, Fatih Terim’in takımdan ayrılmasının ardından Altınordu’ya gitmişti. 

FCN Blog ekibi olarak talebimizi kırmayarak sorularımızı yanıtlayan Mertan Caner Öztürk'e teşekkürlerimizi sunuyor, kariyerinde bol şans diliyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0