ÖZEL | Serdar Eylik: Rijkaard gibi bir hocayı değerlendiremedim..

Serdar Eylik
FCN Blog olarak koronavirüs nedeniyle evde kalmamız gereken şu günlerde son yıllarda altyapıdan büyük umutlarla çıkan ancak potansiyellerinin altında kalan ve Galatasaray'da tutunamayan isimlerle bu durumun nedenlerini konuşmaya karar verdik. Bu bağlamda da ilk olarak Serdar Eylik ile konuştuk.

Galatasaray'da Serdar Eylik, 2008 yılında PAF takımımızın Almanya’da katıldığı prestijli turnuvada, gösterdiği performansla turnuvanın oyuncusu seçilmiş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Frank Rijkaard da onu A takıma almış ve zaman zaman forma şansı vermişti ancak sonrasında işler umulduğu gibi gitmedi ve Serdar Eylik ile yollar ayrıldı. Ekibimizden Can Bedel, Serdar'a ulaştı ve o döneme dair bir röportaj yaptı. 

RIJKAARD BANA ÇOK ŞEY KATTI
Frank Rijkaard göreve geldikten sonra PAF takımdan bazı arkadaşlarımla A Takım kampına dahil edildim. Daha sonra kampta iyi bir performans gösterdim ve Rijkaard beni A Takımda tutarak şans vermeye başladı. Ama istediğim süreleri alamamam ve aldığımda da çok etkili olamadığım için takımdan ayrılmak istedim. Rijkaard gerçekten çok iyi bir hoca bana da çok şey kattı. Gençlere önem veriyor. Aslında ben onun gibi bir hocayı değerlendiremedim desem daha doğru olur.

KENDİMİ GÖSTEREMEDİĞİMDEN GALATASARAY'DAN AYRILMAM GEREKTİ
Galatasaray gerçekten büyük bir takım ve çok iyi oyunculardan kurulu. İlk A Takıma çıktığımda benden çok şey bekliyorlardı ama 19 yaşında Harry Kewell, Arda Turan, Abdul Kader Keita gibi isimlerin arkasında çok az süre bulma şansım vardı. Bu yüzden az sürede kendini yeteri kadar gösteremediğimden oradan ayrılmam gerekti

GALATASARAY ALTYAPISI 1 NUMARA
Galatasaray altyapısı Türkiye'de en iyi altyapıların başında geliyor. Gerek fiziki yapısı sahaları salonları hocaları çalışma sistemleri gerekse okula eğitime manevi ve ahlaki değerlere önem vermesi açısından bence 1 numara.

GEÇMİŞE DAİR ÇOK KEŞKELERİM VAR
Geçmişe dair çok keşkelerim var ama en az benim hatam kadar ilk transferimi PTT 1. Ligde düşmeye oynayan Orduspor'a kiralanmam ve daha sonra Çağlar Birinci'ye karşılık kiralık verilmem beni sürekli aşağı liglerde tuttu. Daha sonraları kendi hatalarım tercihlerim ve kulüplerin maddi yapılarından dolayı hep alt liglerde kaldım.

Serdar Eylik

FUTBOLCULAR YETERLİ FİZİK VE TEKNİK KAPASİTEYE SAHİP OLAMIYOR
Altyapıdan çıkan potansiyelli oyuncuların A Takımda tutunamamasıyla ilgiliyse, "Hem kulüpten hem altyapıdan çıkan futbolcular da sorun olabiliyor. Kulüpler yeterli şansı gereçlere vermiyor.hep başarı endeksli olduğu için yabancı oyuncu sayısı da çok. Bunlar büyük etkenler. Futbolcular ise yeterli fizik ve teknik kapasitiye sahip olamıyor. Bunlara sahip olsa bile mental olarak oraya kaldıramıyor. Bu da olursa zaten orada kalıcı olabiliyor." ifadelerini kullandı. 

HEDEFLERİM VAR
Hedeflerim hala var. Bu sene Ankara Demirspor ile şampiyonluk yaşayıp tekrar TFF 1. Lig oynamak istiyorum. Seneye de TFF 1. Lig'de başarılı olup sonrasında da Süper Lig'de hala oynama şansım olduğunu düşünüyorum. O olmasa bile en kötü TFF 1. Lig'de oynamak istiyorum. 

GALATASARAY'DA ÇALIŞTIĞIM EN İYİ HOCA RIJKAARD'DI
Galatasaray'da çalıştığım en iyi teknik adam A Takımda Rijkaard alt yapıda ise Nedim Yiğit. Galatasaray dışında ise şuan ki hocamız Bahaddin Güneş ve Osman Özküylü'yü sayabilirim. Hocalarımdan çok şey öğrendim. Sahadaki duruş pozisyonundan toplu topsuz oyunlara teknik ve taktik bir çok bilgiye fizik ve mental olarak kendimi maçlara hazırlamaya futbolla ilgili birçok şeyi hocalarımdan öğrendim.

FCN Blog ekibimi olarak talebimizi kırmayarak sorularımızı yanıtlayan Serdar Eylik'e teşekkürlerimizi sunuyor, kariyerinde bol şans diliyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0