Ryan Babel bir sezon daha kalabilir!

Sezon başında Fulham'dan bedelsiz olarak transfer edilen ancak gösterdiği performansın ardından devre arasında Ajax'a kiralanan Ryan Babel yeni sezon için kendisine kulüp arıyor. Hollandalı oyuncu karantina sürecini ülkesinde geçirip, menajerinden kendisine kulüp bulmasını istese de yeni sezonda da Ajax'ta kalması söz konusu olabilir. 

Hollanda basınından SoccerNews'e göre yaşanan pandemi süreci sonrası Ajax'ın yaz döneminde transfere yüksek paralar harcaması beklenmiyor. Sportif direktör Marc Overmars'ın alternatif çözümler üretmesi gerektiği belirtilirken bu anlamda da devre arasında Galatasaray'dan kiralanan Ryan Babel'in ismi öne çıkıyor. Hollanda Eredivisie geçtiğimiz günlerde federasyon tarafından yapılan resmi açıklamayla birlikte koronavirüs salgını nedeniyle resmen iptal edildi. Birçok maç oynanmadan sezonun tamamlanmamış olması da kulüpleri ekonomik anlamda sıkıntılı bir sürece götürdü. 

UCUZ VE TERCİH EDİLEBİLİR
Koronavirüs salgını öncesinde Ajax formasıyla pek de etkili bir görüntü sergileyemeyen Ryan Babel ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat yaşanan kriz sonrası Babel'in ucuz ve tercih edilebilir bir seçenek haline geldiği belirtiliyor. Galatasaray'ın yola devam etmeyi düşünmediği oyuncu için sportif direktör Overmars'ın devreye girerek transferi ucuza bitirebileceği aktarılıyor. Transfer döneminde yaşanacak zorluğa ilişkin Ajax teknik direktörü Erik ten Hag da, "Bu konuda birçok sıkıntı var. Son yıllarda yatırım yapabildik ama şu anda bunu yapma şansımız yok. Riske girmemeyi seçtik." ifadelerini kullanmıştı.

CİMBOM'A BÜYÜK PİYANGO OLACAK
Galatasaray, önümüzdeki sezon kadrosunda düşünmediği Ryan Babel'i elinden çıkarmakta zorlanabilirdi. Oyuncunun yüksek maaşından kurtulmak isteyen Sarı-Kırmızılılar özellikle yaşanan süreç sonrasında Ajax'ın transferde yeniden devreye girmesiyle rahatlayabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0