Sarayın Sultanları tarihine damga vuran ilk 5! #2

Galatasaray kadın basketbol takımında yakın geçmişte forma giyen en iyi iki beşi karşı karşıya getirsek, sizce kim kazanırdı? Yazı dizimizin ilk etabında Ekrem Memnun önderliğinde iyi bir takım kurmuştuk ancak bir de bu takıma özel bir rakip gerekiyordu. Kimisi kısa zaman, kimisi dönem dönem Galatasaray forması giyen en iyi ikinci beşi sizler için seçtik ve sosyal medya hesabımızda "Kırmızı Takım" adını verdiğimiz takımı Efe Güven önderliğinde oluşturduk. İkinci beşimiz sizlerle..

PG- EPIPHANNY PRINCE 
11 Ocak 1988 yılında New York'ta dünyaya gelen Epiphanny Prince, Galatasaray'da forma giymiş en özel oyun kuruculardan biriydi. 2011 ve 2013 yıllarında WNBA 'de all star takımlarına seçilen oyun kurucu, 2010 senesinde Rus pasaportu aldı. 2011-2012 sezonunda Galatasaray formasıyla parkede ter döktü. Sarı kırmızılı takımda Euroleague beşinciliği elde eden Prince, 2012'de güçlü Rus ekiplerinden Dinamo Kursk'a transfer oldu.

SG- ALLIE QUIGLEY
Allie Quigley, modern zaman kadın basketbolunun en önemli sanatçılarından. Evet, yaptığı işi salt basketbol oynamaya indirgeyemeyeceğimiz kadar etkileyici bir sanatçı o. Etkileyici bir şutör, yeri geldiğinde oyun kurucu, çoğu zaman da bir lider. Allie, Fenerbahçe'den Galatasaray'a transfer olan oyunculardan sadece biri. Sarı kırmızılı takımda Eurocup şampiyonluğuna ulaşan Amerikalı yıldız skorer, Reyer Venezia ile Sinan Erdem'de oynanan maçta rakip potaya tam 37 sayı bırakmış, Venedik deplasmanına takımının önemli bir avantajla gitmesini sağlamıştı. Yıllarca unutulmayacak bir performansa imza atan Quigley ile yollarımız ayrılsa da biz onu hala çok seviyoruz!

SF- ALBA TORRENS
Kadın basketbolunu takip eden her basketbolseverin, 2013-14 sezonunu izleyen her Galatasaraylının hala özlemle aradığı bir yıldız Alba Torrens. Sarı kırmızılıların tüm kupaları domine ettiği o sezon, unutulmayacak bir maç oynandı Final Four'da. Ekaterinburg'un ev sahipliği yaptığı turnuvada Galatasaray, ilk maçta Ekaterinburg ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ise tam bir yıldızlar topluluğuydu. Diana Taurasi, Candace Parker, Sandrine Gruda... bırakın maçı, turnuvanın favorisi Ekaterinburg'du. Ama Galatasaray maça fırtına gibi başladı, başı döndü Ekaterinburg'un... İlk yarıyı 21 sayı önde kapattık. Maçı ise 77-70 kazanarak finale yükselirken, Alba Torrens attığı 29 sayı, oynadığı şiir gibi performansı ile uzun süre hafızalarda kalacak bir performansa imza attı.

PF- SANCHO LYTTLE
Galatasaray'da 3 sezon forma giymiş olan İspanyol uzun forvet Sancho Lyttle, sarı kırmızılılara gelmiş olan en özel 4 numara. Çabuk ayakları, kadife bileği, sert savunması ile izleyen herkesi kendine hayran bırakan bir isim. 3 sezon forma giydiği Galatasaray'da Türkiye Kupası, Türkiye ligi şampiyonlukları ve Euroleague şampiyonluğu kazanan Sancho, 2012-13 sezonunda Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası finalinde unutulmayan bir son saniye basketine imza atmış, kupayı Galatasaray'a getiren isim olmuştu. Nevriye Yılmaz ile çok iyi bir ikili olan Sancho Lyttle, Euroleague şampiyonluğunda önemli katkısı olan isimlerden biri olmayı başarmıştı.

C- SYLVIA FOWLES
6 Ekim 1985'te dünyaya gelen Amerikalı pivot Sylvia Fowles, WNBA'in en önemli pivotlarındandı, bazılarına göre ise en iyisi. 2008 WNBA draftında Chicago Sky'ın 1. tur 1. sıradan seçtiği Sylvia Fowles, WNBA'de 3 kez yılın defansif oyuncusu, 2015 WNBA Final MVP'si, 3 kez de WNBA All Star takımına seçildi. Takımımızda oynadığı 3 sezonda 3 Türkiye Kupası kazanan oyuncu, forma giydiği dönemde Galatasaray savunmasının bel kemiği oldu. Blokları, hızlı ayakları ve karşı konulmaz atletizmiyle önemli bir isim olan Sylvia Fowles, kırmızı takımın pivotu olmaya da hak kazandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0