Sarayın Sultanları tarihine damga vuran ilk 5!

"Türk'ün simgesi, sporun beşiği" Galatasaray'da amatör branşlar tarihte birçok başarı, Avrupa kupaları kazandırdı camiaya.. Amatör branşlarda faaliyet gösteren kadın basketbol takımımızın kazandığı ilk Avrupa Kupası olan 2009 Eurocup'tan sonra taraftarların branşa gösterdiği ilgi yükselirken, 2010'lu yıllarda gelen onlarca yıldız ismi formamız altında gördük. Biz de bu yıldızlar arasından en unutulmazlarını sizler için derledik, iki tane ilk 5 yaptık ve Twitter hesabımızda da "kim kazanır?" diye sorduk! Keyifli okumalar..

PG- IŞIL ALBEN 
Sıradan bir kadın basketbolcudan çok daha fazlası, Galatasaray tarihine ismini çoktan yazdırmış bir isim. Taraftarın gözbebeği, efsane kaptan Işıl Alben. Henüz 18 yaşında İstanbul Üniversitesi'nde forma giyerken potansiyeli herkesçe bilinen Işıl Alben, Botaş'ta geçirdiği 1 sezonun ardından 2007 senesinde Galatasaray'a transfer oldu. Sarı kırmızılı camiada sayısız başarının altına imza atan efsane kaptan; 2009 senesinde Eurocup'ı, 2014 senesinde Euroleague'i, 2018 senesinde iste tekrar Eurocup'ı kazanarak, Galatasaray'ın kazandığı 3 Avrupa şampiyonluğunda da kürsüye çıkmayı başardı.

SG- DIANA TAURASI 
Kadın basketbol dünyasının en büyük yıldızlarından biri olan Diana Taurasi, aslında Türk basketbolseverlerin hayatına Fenerbahçe ile girdi. WNBA'de kazandığı şampiyonlukları, MVP ödülü ve birçok başarısı ile adından sıkça söz ettiren Dee, sarı lacivertlilerce de çok seviliyordu ancak bir anda işler tersine döndü ve doping iddiaları üzerine süperstar takımdan ayrıldı. Bir sonraki sezon Boğaz'ın karşı yakasına geçen ve Galatasaray formasıyla taraftarı kendine hayran bırakan Taurasi'nin Galatasaray kariyeri uzun soluklu olmasa da hafızalarda ve kalplerde izini bıraktı. Ayrıca Galatasaray'ı desteklemeye devam eden yıldız oyuncu, Galatasaray sevgisini Ekaterinburg forması giyerken şu sözlerle dile getirdi: "Cimbombom baby!"

SF- SEIMONE AUGUSTUS
30 Nisan 1984 doğumlu Seimone Augustus, şüphesiz Galatasaray taraftarları için her zaman özel bir yere sahip. 2006 WNBA draftında 1. tur 1. sıradan Minnesota Lynx tarafından seçilen Augustus, 3 kez WNBA şampiyonluğu yaşadı ve 2011 WNBA finalinin MVP'si oldu. Avrupa'da Dinamo Moskova ile Eurocup şampiyonluğu yaşayan Amerikalı yıldız, bu kupayı 2008-2009 sezonunda Galatasaray ile kazanmayı başardı. Forma giydiği dönemde oynadığı basketbol, sergilediği sempatik tavırları ve kazandığı başarılarla Seimone Augustus, bizlerin kalbini çalmayı başardı. Seni çok seviyoruz çikolata prenses!

PF- JELENA DUBLJEVIC
Soğuk hava dalgaları, Hagi, bir de Jelena Dubljevic... İşte Balkanların bize getirdiği en güzel 3 şey! 2013-14 sezonunda unutulmaz bir Euroleague şampiyonluğuna ulaşan sarı kırmızılılar, o sezonun sonunda takımdan ayrılan Alba Torrens'in yerine Jelena Dubljevic ile sözleşme imzaladı. USK Prag forması giydiği dönemde Avrupa'nın en özel skorerlerinden biri olan Jelena Dubljevic, Galatasaray formasıyla savaşçı kimliğini de ortaya koydu ve bu yönüyle taraftarın gözbebeği oldu. 3 sezon formasını terlettiği sarı kırmızılılarda lig ve Eurocup şampiyonluklarını kazanan Karadağlı forvet, 2014-2015 sezonunda lig şampiyonluğunu ilan ettikleri Kayseri deplasmanı sonrası mikrofonlara şunu söyledi: "Bu, hepimizin zaferi. İlk günden beri bunun için çalıştık, şampiyonluk için kıçımızı yırttık!"

C- NEVRİYE YILMAZ
Türkiye'de kadın basketbolunun en önemli figürü Nevriye Yılmaz, 20 senelik bir dönemde genç oyuncuların idolü haline dönüştü. 19 yaşında Galatasaray'ın kapısından içeri adım atan efsane pivot, 1999-2000 sezonunda sarı kırmızılılarda lig şampiyonluğuna ulaştı. Bu onun profesyonel kariyerindeki ilk şampiyonluğu oldu. Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerde basketbol oynayarak yurtdışına açılan Nevriye, 2003 yılında WNBA takımlarından Phoenix Mercury  ile maça çıktı ve WNBA'de forma giyen ilk Türk oyuncu unvanına erişti. 2005'ten 2012'ye kadar Fenerbahçe forması ile sayısız başarı kazanan oyuncu, eskiden çalıştığı Ekrem Memnun'un Galatasaray'a dönmesiyle uzun bir aranın ardından sarı kırmızılı formayı sırtına geçirdi. 2013-14 sezonunda Fenerbahçe'yi mağlup ederek Euroleague şampiyonluğunu kazanan takımın en önemli parçalarından biri olan Nevriye Yılmaz, modern Euroleague tarihinin en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor. Profesyonel sporculuk kariyerine nokta koyarken ise tribünlerde tek bir ses vardı: Herkes yılar, Nevriye Yılmaz!

KOÇ- EKREM MEMNUN
O, kuşkusuz kadın basketbol tarihinin en iyisi. Kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha fazlası. Türk kadın basketbolunun imparatoru. 1996 senesinde Galatasaray'da adım attığı başantrenörlük kariyerinde 1999'da Euroleague Final Four'u oynayan ve üçüncülük başarısı kazanan Ekrem Memnun, 2012'de yarım kalan hikayeyi tamamlamak için kulübüne geri döndü. 2013-2014 sezonunda Galatasaray'a rüya gibi bir periyot yaşatan İmparator, ezeli rakip Fenerbahçe'nin kabusu oldu. Euroleague finalinde sarı lacivertlileri mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü olan sarı kırmızılılar, Ekrem Memnun'un önderliğinde 14 senelik lig şampiyonluğu hasretini de Fenerbahçe'yi yenerek dindirdi. İyi ki Galatasaraylısın İmparator Ekrem Memnun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0