Netflix'teki basketbol içerikleri...

Netflix
Sağlığımız için evde kalmamız gereken şu günlerde elbette hepimizin canı sıkılabiliyor. Evinizde geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirmek için de sizler için Neftlix'teki basketbol içeriklerinin bir kısmını derledik. Umarız keyif alacağınız içerikler olur.

COACH CARTER

COACH CARTER
Basketbolseverlerin bir çoğunun defalarca izlediği Coach Carter’da mezun olduğu lisenin takımın çalıştırma teklifi alan Ken Carter’ın öyküsü anlatılıyor. Namağlup bir lise takımının okulda notlarının düşük olduğu için cezalandıran ve bu yüzden eleştirilen Ken Carter, sert kuralları olan bir basketbol koçu. Filmde genel itibariyle iyi bir basketbolcu olmaktan ziyade önce iyi bir insan olmayı öğreten Carter’ı izliyoruz.

IVERSON

IVERSON
Adından da anlaşılacağı gibi NBA’in unutulmaz isimlerinden Allen Iverson’ın hayatını konu alan belgesel filmi. Belgeselde Iverson’ın hapishanede geçirdiği yıllar, kariyeri ve daha önce görülmemiş, bilinmeyen yanları yer alıyor.

CARTER ETKİSİ

CARTER ETKİSİ
NBA’de bu sezon sonunda kariyerine son noktayı koyacak olan Vince Carter’ın hayat hikayesinin anlatıldığı belgeselde yıldız ismin Toronto’nun ayağa kalkmasında ne kadar önemli bir figür olduğu gözler önüne seriliyor.

RUCKER 50

RUCKER 50
Bu belgesel Amerika’da birçok ismin basketbolla tanışma ve profesyonel oyuncu olma yolunda önemli bir ilham kaynağı olan Rucker Park’ın 50. yıl dönümü için çekilmişti. Belgeselde sahanın tarihi ve basketbola etkileri güzel bir şekilde anlatılıyor.

SPACE JAM

SPACE JAM
NBA birçok efsanesinin oynadığı film Space Jam’de Looney Tunes karakterleri Jordan’ın yardımına ihtiyaç duyar. Uzaydan gelen Alien, Looney Tunes karakterlerini geldiği yere götürmek istemediktedir. Buggs Bunny ve arkadaşlarını bu durumdan kurtulmak için basketbol maçına davet ederler. Bu maç öncesinde Alien, Charles Barkley ve Patrick Ewing gibi efsaneleri alırlar. Bunun üzerine Looney Tunes karakterleri Micheal Jordan’dan yardım isterler ve filmde olaylar gelişir.

BASKETBALL OR NOTHING

BASKETBALL OR NOTHING
Neftlix’in özel içeriği olan Basketball or Nothing 6 bölümlük bir dizi. Ariza eyaletinin Navaho bölgesindeki Chinle Lisesi’nin öğrencilerin nöyküsünü izliyoruz. Ataları kızılderili olan ve tek çıkış noktaları üniversiteden burs almak olan öğrencilerin Eyalet şampiyonluğu için mücadelelerini izliyoruz. Zamanımızın bol olduğu bugünlerde izlenebilecek güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum. Kendi adıma ben izlerken çok sevmiştim.

GLORY ROAD

BONUS: GLORY ROAD
Benim en sevdiğim basketbol filmi olduğu için Neftlix'te olmamasına rağmen bu listeye eklemek istedim. Siyahilere karşı ırkçılığın had safhada olduğu bir dönemde yedi tane siyahi yıldız oyuncuyu takımına dahil eden Don Haskins’in ve takımının maruz kaldıkları ırkçılıklara rağmen verdiği şampiyonluk mücadelesini anlatıyor.  Film gerçek bir hikayeden uyarlanması bakımından da özel bir yere sahip. Benim çok sevdiğim bir film umarım siz de izlerseniz beğenirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0