Üç yıldıza hem sözleşme, hem indirim!

Galatasaray yönetimi koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı ekonomik buhrandan çıkmak için çözüm yolları aramaya devam ediyor. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Fernando Muslera, Ryan Donk ve Emre Akbaba ile yeni kontrat görüşmeleri yapan yönetim yıllık ücretlerde kayda değer bir indirim yapmaya hazırlanıyor. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; koronavirüs tedbirleri kapsamında A takım bütçesini düşürme kararı alan Galatasaray yönetimi, futbolcularından maddi fedakârlık bekliyor. Yeni sezon planlamasını yapmaya başlayan Galatasaraylı idareciler, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Ryan Donk'un yanı sıra bir yıl sözleşmesi bulunan Fernando Muslera ve Emre Akbaba ile yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinde maaş pazarlığı yapıyor. Takımın üç yıldızından yıllık ücretlerinde indirime gitmeleri istenirken, sözleşmelerinin de uzatılması teklif edildi.

MUSLERA EN ÇOK KAZANAN ÜÇÜNCÜ İSİM
3 milyon 575 bin Euro ile takımda en fazla kazanan 3. isim olan Fernando Muslera ve 1 milyon 750 bin Euro ile yerlilerde tavan ücreti alan Emre Akbaba'nın sözleşmeleri gelecek sezon sona erecek. Teknik direktör Fatih Terim'in uzun vadeli planlamasında kadronun temel taşını oluşturan Muslera ve Emre'ye sözleşme uzatma teklifinde bulunulacak ancak iki oyuncudan da garanti paralarında yüzde 30'a yakın indirim yapmaları istenecek. 

En az 3 yıl daha kaleyi koruyacağı düşünülen Uruguaylı 1 numaranın ücreti 2.5 milyon Euro seviyesine çekilecek, Emre Akbaba'ya ise TL üzerinden ödeme yapılacak. Muslera ve Emre gibi Ryan Donk da ücretini indirmesi halinde yeni sözleşme imzalayacak. Bu sezon 2.2 milyon Euro kazanan Donk'a önerilecek rakam 1.5 milyon Euro'yu geçmeyecek. Hollandalı savunmacının takımda kalması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0