Sarayın Sultanları yeniden Euroleague'de!

İlk olarak Çin'in Wuhan şehrinde oraya çıkan, daha sonra hızla Avrupa'ya yayılan ve Türkiye'de de etkili olan koronavirüs, birçok sektörü sekteye uğratmıştı. Ülkemizde bu sebeple konser, tiyatro, sinema etkinliklerinin ertelenmesinin yanısıra spor müsabakaları da önce seyircisiz oynanmış, daha sonra da ertelenmişti. 

Spor gündemi her ne kadar futbol liglerinin akıbetinin ne olacağı konusuyla meşgul olsa da; basketbol ve voleybol gibi branşlarda federasyonların alacağı karar da merakla bekleniyordu. İlk olarak Türkiye Voleybol Federasyonu "beyaz sezon" ilan etti. Liglerden şampiyon çıkmayacağını açıklayan TVF, küme düşmeyi de 1 sezonluğuna askıya aldı. Akşamüstü iste TBF başkanı Hidayet Türkoğlu, TVF ile paralel bir karar alındığını açıklayarak; liglerden şampiyon çıkmayacağını, takımların küme düşmesini askıya aldıklarını ve Avrupa Kupaları'na gidecek takımların mevcut sıralama ile belirleneceğini açıkladı.

Bu açıklamayla birlikte, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada bulunan Galatasaray kadın basketbol takımı, gelecek sezon Euroleague'de mücadeleye hak kazandı. Euroleague'de son maçına 2017-2018 sezonunda çıkan sarı kırmızılılar, 2 sezonluk aranın ardından gelecek sezon Avrupa'nın en büyük organizasyonunda mücadele edecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0