Belhanda yerine Yunus Mallı!

Koronavirüs salgını nedeniyle yeni sezonda ekonomik olarak maaş bütçesini düşürecek olan ve bu anlamda hem yerli hem de gelecek vaadeden isimlere yönelen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim transfer listesini oluşturuyor. Kadronun yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen İmparator, transfer döneminde Younes Belhanda'nın satılması halinde Yunus Mallı'yı kadrosunda görmek istiyor!

Fotomaç gazetesinde yer alan habere göre; koronavirüs salgını sonrası yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle hem düşük bütçeli hem de yerli transferlere yönelen Galatasaray'da operasyon sürüyor. Sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek olan Sivasspor'un başarılı isimleri Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç ve Erdoğan Yeşilyurt ile el sıkışan; eski öğrencisi Semih Kaya ve Arda Turan'ı da listesinde tutan Galatasaray, bu isimlere Almanya'da top koşturan Yunus Mallı'yı da ekledi. Taraftarla bir küs bir barışık tablo sergileyen Younes Belhanda'yı sezon sonunda Araplara satmak isteyen sarı-kırmızılı ekip, bonservisi Wolfsburg'da bulunan milli futbolcumuz Yunus Mallı'ya yöneldi. Teknik direktör Fatih Terim'in milli takımdan öğrencisi olan gurbetçi yıldız da gelmeye sıcak bakıyor.  Yıllık 3 milyon 350bin Euro net maaş ödediği Younes Belhanda'yı sezon sonunda Arap takımlarına pazarlamak isteyen Aslan, onun boşluğunu da Yunus ile doldurmayı amaçlıyor. Sarı-kırmızılılar böylece hem maaş bütçesinde düşüş yapmayı hem de kadrodaki yerli sayısını artırma hedefine ulaşmayı planlıyor. 

Devre arasında Union Berlin'e bedelsiz olarak kiralanan ve sezon sonunda Wolfsburg'a dönecek olan 28 yaşındaki orta sahanın kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Forma şansı az olduğu için takımdan ayrılmayı düşünen ve Euro 2020'yi dikkate alarak daha fazla oynamak isteyen Yunus'un ayrılığına kesin gözüyle bakılıyor. Alman ekibinden de transfer için kolaylık istenecek ve transfer olabildiğince düşük maliyetle gerçekleştirilecek.

MİLLİ TAKIMA TERİM ÇAĞIRDI
Almanya'da yetişen ve uzun yıllar burada forma giyen Yunus Mallı'nın milli takım tercihinde teknik direktör Fatih Terim'in payı oldukça büyük.. Başarılı oyuncuyu 13 Kasım 2015'te Katar ile yapılan hazırlık maçında A Milli Takım'a dâhil eden ilk teknik direktör Fatih Terim'di. İkili arasında bu nedenle bir bağ oluştuğu ve Yunus'un da yeniden Terim'le çalışmaya sıcak baktığı kaydedildi. 

Kariyeri boyunca 357 resmi maça çıkan Yunus Mallı bu karşılaşmalarda 68 gol üretirken, 46 asist kaydetti. Altyapıda çeşitli yaş kategorilerinde Almanya forması giyen Yunus, milli takım düzeyinde ise 25 maçta forma giydiği Türkiye adına 1 kez fileleri havalandırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0