Euroleague ve Eurocup resmen iptal edildi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun süredir ara verilen basketbolda flaş gelişmeler yaşanıyor. Avrupa basketbolunun dinamiklerinden olan Euroleague ile Eurocup'ın geleceği belli oldu. Ülkemizi temsil eden kulüplerin de yer aldığı iki organizasyon bugün gerçekleştirilen toplantı ile iptal edildi. EuroLeague'e gelecek sezon aynı 18 takımla devam edileceği öğrenildi.

Yapılan resmi açıklamaya göre, Euroleague yönetimi kulüpler ile görüş birliği sağlayarak bu sezonun iptal edilmesine karar verdi. Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu da toplantının başında ligin iptal edilmesi gerektiği yönünde kararını belirtmişti. Resmi karar da EuroLeague'in Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamayla duyuruldu ve THY EuroLeague ile 7DAYS EuroCup'ta 2019-2020 sezonunun iptal edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada ayrıca Basketball Adidas Next Generation Turnuvası'nın ve EuroLeague Akademinin de bu sezon iptal edildiği de kamuoyu ile paylaşıldı. 

Oyuncular ve ELPA (Euroleague Oyuncular Birliği) sezonun oynanmasına sıcak bakmıyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0