FIFA 20 | Kariyer Modu için oyuncu önerileri..

Koronavirüs pandemisi nedeniyle evde kalmaya devam ettiğimiz şu günlerde hiç kuşkusuz konsol oyunları hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başladı. Daha önce çeşitli oyunlar hakkında yazdığımız oyun yazılarında bu sefer sizlere FIFA 20'de kariyer modunda kadronuza katmak isteyeceğiniz wonderkidleri önereceğiz. Ancak liste öyle klasik Donnarumma, De Light, Tonali, Sancho, Mbappe falan değil. Bu isimleri çok fazla duymadığınıza eminiz..

*Bu isimler 2025 yılı itibariyle 90 ratinge ulaşmıştır.


KALECİ:  LUIS MAXIMIANO- EMIL AUDERO - ANDREI RADU
FIFA 20'de ilk olarak Galatasaray ile kariyer modunu açtığınızı düşünelim. Kadroda kalenizi uzun yıllar emanet edeceğiniz Fernando Muslera var ve hemen arkasına iyi bir yedek kaleci koymak isteyebilirsiniz. Oyundaki tüm maçları eğer kendiniz oynamıyor ve sezonu simüle ediyorsanız, daha çok antrenman yaptırıp kulübün diğer işleriyle uğraşıyorsanız iyi bir kaleciye ihtiyacınız var. Oyunun hemen başında Muslera'yı satarak yada bir kaç sezon sonra (yaş 35'e gelince) gözünüz kapalı kaleyi emanet edeceğiniz isimler var.

Sporting'in kalecisi Maximiano, Sampdoria kalecisi Audero ve Parma kalecisi Radu genç yaşına rağmen oyunda çok çabuk ilerleme kaydeden, kısa bir süre içerisinde Avrupa'nın en iyisi olarak devleri peşine takabilecek potansiyellere sahipler.. Her ne kadar oyunun başında 75-76 overallere sahip olsalar da, özellikle Portekizli Maximiano, üç sene içerisinde değerini 85'lere çıkartıyor. Bu üçlü arasında en büyük ismin Audero olduğunu ve 23 yaşında olduğunu belirtmekte fayda var. 25-26 yaşında Avrupa'nın en iyi kalecisi sizin kaleciniz oluyor. Eğer tabi, alttan 80 overall ile 16 yaşında bir regen çıkartmazsanız..

SAVUNMA: EDMOND TAPSOBA - MARCO KANA - ARTHUR ZAGRE
Büyük başarılar her zaman savunmanın güçlü olmasıyla gelmiştir. Konsol oyunlarında da bu böyledir. Bir şekilde gol atabilirsiniz ancak hem simülasyonda hem de kendiniz oynadığınızda savunmanızın ayakta kalması gerekiyor. Bu anlamda kariyer modunda genç yaşta alarak ister antrenman metodlarına gömülerek geliştirebileceğiniz, isterseniz bir kaç yıl rotasyonda kullanabilirsiniz. Galatasaray üzerinden devam etmek gerekirse, oyunun başında Marcao ve Luyindama'yı bir yıl takımdan tuttuktan sonra yüksek tekliflere satışını sağlayabilirsiniz. En azından kendi adıma konuşayım, kadroda yaşlı oyuncu barındırmama ve kalabalık bir rotasyon kullanmama gibi bir huyum var. Hem mali kaynak yaratıp, hem de gelecek vaadeden potansiyelli bir kadro kurmak en azından kariyer modunda bana keyif veren detaylardan birisi..

Bayern Leverkusen forması giyen Edmond Tapsoba'nın transferi sizi biraz yorabilir ancak oyunun başında henüz 74 overall olması transferini biraz daha kolay kılıyor. Bunun yanı sıra Anderlecht'in henüz 17 yaşındaki stoperi Marco Kana oyunun başında 64 overall olması onun transferini hem cazip hem de ucuz kılarken, yine oyunun başında 18'li yaşlarda olan sol bek Arthur Zagre'nin değerinin düşük olması transferinin kolaylaştıran etkenlerin başında geliyor. Tabii bu isimleri transfer ettikten hemen sonra antrenman metodlarına uzun bir süre ayırmanız gerekiyor ve oyuncuların gelişimini izleyebilirsiniz. Rotasyonda da şans bulmaları halinde oyunun 3.sezonundan itibaren 80'li overallere çıkan; 2025 yılı itibariyle de 90 overalle gelen ve Avrupa'yı peşine takan isimlerden bahsediyorum. Özellikle sol bek Zagre'nin gelişimi inanılmaz. Tapsoba ise görselde de gördüğünüz üzere, ceza sahasına giriş - çıkışlardan sorumlu devlet bakanı olsa yeridir..

ORTA SAHA: BRUNO GUIMARAES - RYAN GRAVENBERCH - YARI VERSCHAEREN - FRANCISCO TRINCAO - JEREMY DOKU 
FIFA'da özellikle orta sahada (merkez ve kanatlar) bir çok wonderkid oyuncu bulunuyor. Günümüz futbolunda da genç yıldız adaylarının özellikle bu alanda olması dikkat çeken bir detay. Oyunun en özel isimlerinden birisi olan Sandro Tonali cümle alemin bildiği bir gerçek olarak karşımızda dururken, Rennes'in genç defansif orta sahası Eduardo Camavinga'yı da bilmeyen yoktur.. Bu kapsamda biraz daha listelerde yer almayan ancak bir kaç yıl içerisinde oyuna hükmeden isimleri paylaşmak istiyorum. Galatasaray üzerinden örnek vermeye devam edeceksek, oyuna başlar başlamaz orta sahada görev yapan iki oyuncunun kiralık (Lemina - Seri); diğer isimlerin de satılarak yüksek gelir elde edilebilecek isimler olduğu malumunuz.. Bu anlamda bir tercih sıralaması yaparak kadrodaki isimleri satarak gelir elde edebilir ve transfer bütçenizi oluşturabilirsiniz.

Gelelim transfer listemize.. İlk sırada merkezi güçlü tutmak adına Lyon'da forma giyen genç Brezilyalı oyuncu Bruno var. 22 yaşındaki oyuncunun başlangıç overall değeri 76 olurken, bir yıl düzenli olarak forma giydikten sonra +80 overall olduğunu göreceksiniz. Antrenmanlarla güçlendirmeniz halinde oyunun ikinci sezonunda +85 olan Brezilyalı oyuncu kısa bir süre içerisinde hem saha içi performansı hem de saha dışında önemli transfer teklifleriyle sizi gururlandıracaktır. Transferi için bütçeyi biraz aşmanız gerekebilir.. Bu nedenle de Belhanda'nın satılması size önemli bir kaynak yaratabilir. Yada dilerseniz, ikinci sezon kiradan dönecek olan Babel ve Diagne'nin satışını bekleyebilirsiniz. Merkezden devam edelim.. Oyunun başında 69 overalli olan henüz 18 yaşında olan Ajax'ın orta saha oyuncusu Ryan Gravenberch ve 70 overalle sahip 19 yaşındaki Anderlecht oyuncusu Yari Verschaeren transfer için ideal isimler.. Geliştirmek için yüklenin antrenmana ve tabii rotasyonda olmalarına!

Merkezi hallettikten sonra, gelelim kanatlara.. Klasik Sancho, Mbappe, Vinicius gibi isimlerle boy ölçüşmek ve aynı zamanda da oyuncuların gelişimini canlı olarak takip etmek istiyorsanız ilk olarak listenin en tepesine Francisco Trincao'yu yazalım. Oyunun başında 71 overalle sahip olan Portekizli kanat oyuncusu Braga'da forma giyiyor. Gerçek hayatta gelecek sezondan itibaren Barcelona forması giyecek olan Trincao, oyunun kısa zamanda çok yol kateden isimlerinden birisi. Transferi sizi biraz yorabilir ancak Sofiane Feghouli'yi satarak önemli bir kaynak yaratabilirsiniz. Portekizli kanat oyuncusu ilk sezonda düzenli oynadıktan kısa bir süre sonra +78 bandına çıkarken, ikinci sezonunda +85'leri görüyor. Üçten sonrası 89-90 zaten! Portekizli oyuncuyu transfer edemezseniz üzülmeyin, listede en az onun kadar etki gösterecek genç bir isim var.. Oyunun henüz başında 65 overalle sahip olan 17 yaşındaki Jérémy Doku gösterdiği gelişimle oyunda beni kendisine hayran bırakmıştı. Sunderland kariyerimde sağ kanadı komple emanet ettiğim ve hata bilinen wonderkidlerden bonus kafa Chong'u kulübeye gönderen Doku, sadece üç sezon içerisinde 65'ten 87'e yükseldi. 22 overall gibi önemli bir gelişim kaydeden Anderlecht'in genç oyuncusu ayrıca hızı ve süratiyle de rakipleri alt üst ediyor. Özetle, antrenman metodlarına abanmanız gereken ucuz bir yer uçağı.. Galatasaray kariyerinizde Onyekuru'nun arkasına yıllarca sorun yaşamayacağınız iyi bir yedek mi arıyorsunuz? Buyrunuz.

FORVET: TROY PARROTT - MYRON BOADU
"Atanın da, tutanın da iyi olacak." diye boşuna söylememişler.. Yazının en başında tutan 3 tane iyi isim vermiştik, sonunda da atan 3 tane iyi isimle yazıyı noktalayalım. FIFA 20'nin en iyi forvetlerinden Timo Werner, Lautaro Martinez, Erling Haaland gibi isimleri yazmak isterdim ancak bu yazının konseptinin farklı olacağını en baştan belirtmiştik. Bu listede olması konusunda tereddütler yaşadığım Troy Parrott son kariyer performansıyla burayı sonuna kadar hak ediyor. Tottenham'ın genç yedek forveti hem oyunun başında 64 overall olması, hem sadece 500bin Euro transfer bedeliyle transfer edilebilir olması hem de 64 overall ile başladığı FIFA 20 kariyerine henüz 25 yaşında 90 overall ile devam etmesi buraları hak ettiğini sonuna kadar gösteriyor. Hatta bu yazı öncesinde araştırdığım wonderkid listelerinde adının geçmemesi de enteresan bir detay..

Galatasaray üzerinden devam ediyoruz. Radamel Falcao'nun arkasında yedek bekleyen Florin Andone, emektar forvet Adem Büyük var. Genç oyuncu Erencan'ı saymıyorum, onu duygusal olarak da kadroda tutabilirsiniz. Ancak transfer bütçesi adına ister Andone'yi göndererek maaş yükünden kurtulun, isterseniz Falcao'yu satıp bütçe yaratın. Tottenham'ın genç golcüsü Parrott'u kadronuza katarak maceranıza başlayabilirsiniz. Genç oyuncuyu hem rotasyona alın hem de antrenmanlara abanın. Düzenli olarak forma giydikten kısa bir süre sonra sırasıyla ilk sezonunda 75, ikinci sezonunda da 80 overallere çıktığını göreceksiniz. Üçüncü sezondan sonrası ise tufan.. Avrupa'yı birbirine katan, ceza sahasında müthiş bir bitiriciye sahip olacaksınız.

Parrott'un ardından listeye iki numaradan giren, sudan biraz pahalı bir isim var. AZ Alkmaar forması giyen Hollandalı forvet oyuncusu Myron Boadu oyunun altını üstüne getirenlerden birisi. Oyuna başlangıç overalli olarak 75 ile başlayan Hollandalı oyuncu düzenli olarak forma şansı bulduktan sonra çok çabuk bir şekilde 80-85 arasına ulaşıyor. Üçüncü veya dördüncü sezondan itibaren 90 bandını gören Boadu hem genç yaşı hem de gelişme kaydetme çalışkanlığıyla uzun yıllar üst seviyelerde kalmasını başarıyor. Boadu ayrıca her iki kanatta da forma giyebiliyor ve çabuk olması sizin elinizde müthiş bir jokere dönüşmesini sağlıyor.

BONUS: MILOT RASHICA
Bu listeye yazıp yazmamak arasında çok kararsız kaldığım isimlerden birisi Milot Rashica oldu. Werder Bremen forması giyen 23 yaşındaki Kosovalı oyuncu 80 overall ile oyuna başlıyor ancak bir sezon sonra sözleşmesinin sona ermesi ve iki yıl içerisinde 90 overalle çıkması oyuncuların ağzını sulandıran etkenlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 80 overall olması ve kendisini kısmen kanıtlamış olması nedeniyle yazmak istemedim ancak yazının sonunda hak ettiği değeri gösterelim. Transferi için kamyon yüküyle para dökmenize gerek yok, 30 milyon Euro'ya serbest kalır gibi bir maddesi var. Simülasyon canavarı olduğunu söyleyebilirim.. Eğer oyunu simüle ediyorsanız mutlaka her maç, rakip fark etmeksizin 1 tane atıyor. Her iki kanatta ve hatta forvet arkasında oynayabiliyor olması da oldukça cazip.. 

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 👇👇


FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0