#EvdeKal | FM 2020 takım önerileri!

Football Manager, çoğu futbol sever insanın sevdasıdır. Özellikle düşük bütçeli bir takımı yukarılara taşımak, tuttuğu takımı daha iyi hale getirmek veya hayalindeki oyuncu kadrosunu toparlamak isteyenlerin en çok tercih ettiği oyun. Football Manager oynarken bir süre sonra eğlence yerini monotonluğa bırakabiliyor. Tam bu durumda ise oyuncular farklı maceralar, kendini başka takımın kollarına bırakma arzusu taşıyabiliyor. Bu kafa karışıklığa sahip oyunculara birkaç takım önerisi yapacağız. Bu takımlardan birini seçerek yeni bir meydan okuma gerçekleştirip kendi eğlencenizi kendiniz yaratabilirsiniz.

ASTON VILLA
Premier Lig, futbol dünyasının en elit ve en zor liglerinden biri hiç şüphesiz. Peki, Premier Lig’e yeni çıkmış ve kadro için büyük bir yatırım yapan bir takımı yönetmek istemez misiniz? 130-150 milyon Euro bandında bir harcama yaparak kadrosunu baştan aşağıya yenileyen Villa, sizin için tatlı bir macera olabilir. Hücum hattında Samatta, Wesley, kenarlarda Grealish, Al Ghazi ve Trezeguet, orta alanda Chelsea’den kiralık Drinkwater ve arkadaşları… Biz denedik oldu, çok da güzel oldu.

SUNDERLAND 
Sunderland ‘Till I Die izleyip gaza gelen hatrı sayılır insan şüphesiz bulunuyor. Önerileri merak edip bu yazıyı açıp, zamanında Sunderland kariyeri açmak istemişlerden biri sen olabilirsin. Sunderland, yıllardır hasret çektiği ve ait oldukları Premier Lig’e geri dönmek isteyen ama maddi durumlardan, zaman zaman kadrodaki oyuncuların tercihleri yüzünden hatta teknik direktörün yetersizliği yüzünden istediği başarıya ulaşamayan bu takıma sen yardımcı olabilirsin. Evet, birinci ligdesin ve Premier Lig'e çıkmak için en az iki seneye ihtiyacın var. 22 takımdan oluşan, herkesin üst lige çıkmak için canla başla mücadele ettiği bu ligde fark yaratabilirsin. Unutma, yönetim senden kesinlikle üst lige çıkmanı istiyor çünkü kadro kaliten buna müsait. Ve korkma, Sunderland şehri ve sadık taraftarlar arkanda.

DINAMO ZAGREB
Genç yetenekli futbolcularla macera atılma fanteziniz varsa bu underrated takım tam size göre. Zaten kendi ülkesinin en güçlü takımı olan Zagreb ile Avrupa’ya odaklanabilir, mevcut kadro ve altyapıdan yaptığınız takviyelerle ileriye dönük planlar yapabilirsiniz.

BENFICA
SLB ana takımı ve SLB B takımı… İki kadroyu harmanladığınızda inanılmaz güzel tatlar ağzınızda bal çalınacak. Kadrosunda genç oyuncuların yanı sıra tecrübeli ve uzun zamandır Benfica’ya hizmet etmiş ağababalarla, her sene B takımından takviye ettiğiniz oyuncular, çok kaliteli gözlemci ekibi ve iyi bir altyapı sistemi. Aslında %50’den fazla FM oyuncusunun hayallerini süsleyen bir sistem. Sen eğer bu kategorideysen Benfica’yı kesinlikle deneyebilirsin.

BOLTON WANDERERS
Çok zor bir challenge ama denemeye değer olabilir. İngiltere League One ekibi Bolton Wanderers transfer yasağı ve puan silme cezası ile sezona başladı. Hazır olun… Lige -12 puan ile başlıyorlar. Aynen öyle, -12 puan ile lige başlamak ve lige başlarken herhangi bir takviye yapamamak. Eliniz kolunuz bağlı iken neler yapabileceğinize bakmak isterseniz bu çok ama çok zor meydan okumaya katılabilirsiniz. Biz denedik, zorlandık.

ATALANTA 
Bu sene Avrupa’da ve ligde damgasını vuran, iddaaseverlerin 2.5 üst oynadığı ve keyifli futbol ile görsel şölen tattıran Atalanta, Serie A’daki underdog takımlardan biri. Juventus’un tahtını ele geçirmek, güçlü kadrosuyla Inter’ı alt etmek, zaman zaman ligde sürpriz yapan Napoli engelini aşmak sizin için zor ama eğlenceli olabilir. Gasperini’den daha iyi futbol oynatabilecek misiniz? Ilicic, Pasalic, Muriel, Castagne, Hateboer ve daha fazlası. Yazarken dahi elimiz kımıl kımıl oldu.

BONUS: NOTTINGHAM FOREST
Nedensiz, sebepsiz… Galatasaray dışında bireysel olarak gönül verdiğim, kurulan ilk futbol takımı olan ve nickimin esin kaynağı olan Nottingham Forest ile Avrupa futbolunu fethedip efsaneyi, rakipleriniz için korkulu rüya haline getirebilirsiniz. Belki de tekrar Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilirler. Olamaz mı?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0