Fatih Terim zamanı da yeniyor...

fatih terim
Takvim yaprakları 17 Mayıs 2000'i gösterdiğinde Türk olmayan takımları yenmek üzerine kurulmuş bir camia 95 yıllık hedefini, hayalini gerçekleştiriyor ve Avrupa'nın zirvesine çıkıyordu. Galatasaray bunu zamanın ötesinde bir adamla başarıyordu. Zamanı bile yenebilen bir insan bir ülkeye Avrupa'da kazanmayı da öğretiyordu. 

Fatih Terim denilince esasında ne yazsam eksik kalacak gibi geliyor. Bu ülke futbolunun açık ara en büyük ismi, Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi, zamanı yenen belki de tek ismi.. 1996'da milli takımla tarihi bir başarı elde ederek Türkiye'yi tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na götüren de Fatih Terim'di, 2000'de bir camianın kurulduğu günden bu yana kurduğu hayali gerçekleştiren, Galatasaray'ı Avrupa'nın zirvesine çıkaran da Fatih Terim'di, 2008'de Türkiye'yi Avrupa 3. yapan, 2013'de Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali oynatan da, 2016'de Türkiye'yi tarihinde 4. kez -ki bunların 3'ü Fatih Terim'le olmuştur- Avrupa Şampiyonası'na götüren de aynı isimdi. Kısaca başarıların yılları değişse de o başarıları getiren adam hiç değişmiyordu. 

Zaman geçiyor, her yeni gün bir öncekinden farklı oluyor. Kimileri buna ayak uyduruyor, kimileri uyduramıyor. Hele futbolu düşündüğünüzde her gün gelişen, değişen bir futbolda zamana ayak uydurmak daha da zor. "Nerede kalmıştık" diyerek 4. dönemini başlatan Fatih Terim, geçen 2 yılda üst üste 2 kez şampiyon olurken bu sezonun ikinci yarısında oynattığı futbolla da herkesi büyülüyordu. 

Çömelmez gibi saçma ifadelerin kullanıldığı, düzgün Türkçe konuşmaktan bile aciz teknik adamların olduğu bu ülkede Terim sadece oynattığı futbolla değil, sosyal medyada yaptıklarıyla da zamanın ötesinde olduğunu, bu ülke futbolunun en üstünde olduğunu gösteriyor. Sosyal medyanın bu kadar önemli olduğu bir dönemde Türkiye'de hiçbir teknik adamın yapmadığını yine Terim yapıyor, yine bir kapı açıyor. 17 Mayıs 2000 ile ilgili yapılan paylaşım da bu işin zirvesidir. 

Cahit Sıtkı Taranci, "Yaş 35 yolun yarısı" derken nasıl ki Hagi'den haberi yoksa, Murathan Mungan'ın da "Yenik düşüyor her şey zamana" derken Fatih Terim'den haberi yoktu. Zira Terim teknik direktörlük hayatı boyunca neredeyse her rakibini nasıl yendiyse, zamana karşı verdiği mücadelede de yenilmiyor tam tersine kazanıyor. 2000'de futbolun çok gelişmediği, Avrupa'da hüsrana uğrayan, futbolun adam adama oynandığı bir dönemde "Topun olduğu yer bizim için pozisyon" diyerek o dönem için koyan Fatih Terim, belki hala bugün bile ülkede halen anlaşılamamış olsa da o dönemde Jose Mourinho, Domenico Tedesco gibi isimlere ilham olacaktı. O dönemde de bu ülke futbolunun çok önünde, çok üstündeydi. Bugün de bu ülke futbolunun çok önünde, çok üstünde. Her şey zamana yenilirken Fatih Terim zamanı da yeniyor. Hatalarıyla sevaplarıyla çok büyük, çok yüce. İyi ki varsın hocam. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0