Mariano'nun yerine 3 aday!

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Mariano ile yollarını ayırmaya hazırlanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, scout ekibiyle yaptığı toplantıların ardından savunmanın sağ bölgesi için alternatifli bir liste hazırladı. Deneyimli teknik adam Mariano'nun yerine bu bölgeye genç ve gelecek vaadeden 3 isimden birisini takıma kazandırmak istiyor.. 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim gelecek sezon takımı gençleştirme konusunda bir hayli iddialı.. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan 33 yaşındaki Mariano ülkesine dönmeye hazırlanırken, teknik direktör Fatih Terim scout ekibiyle yaptığı görüşmelerin ardından bu bölgeye yapılacak takviye için alternatifli bir liste hazırladı. İmparator özellikle genç ve gelecek vaadeden isimlerin takıma kazandırılmasını isterken, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 3 potansiyelli ismin adı da listenin üst sıralarında yer alıyor. Uzun süredir gündemden düşmeyen Omar Elabdellaoui'nin yanı sıra listede Alan Mozo ve Nahuel Molina isimleri bulunuyor!

İLK SIRADA ELABDELLAOUI VAR
Teknik direktör Fatih Terim savunmanın sağı için oluşturduğu transfer listesinin ilk sırasına Olympiakos'ta forma giyen Norveçli oyuncu Omar Elabdellaoui'yi yazdı. Yunan ekibiyle sözleşmesi sona eren ve sezon sonunda takımdan ayrılacak olan 28 yaşındaki savunmacı özellikle istikrarlı yapısıyla dikkat çekiyor. Bir süredir basında manşetleri süsleyen Elabdellaoui için yapılan teklifin detaylarını da Yunan basını yazmıştı. Olympiakos'un sözleşme teklifini geri çeviren Norveçli oyuncunun Galatasaray ile yaptığı görüşmelerde 3 yıllık sözleşme konusunda uzlaştığı ve yıllık 1.5 milyon Euro alacağı iddia edilmişti.

ALTERNATİFLER MEKSİKA VE ARJANTİN'DEN
Mariano'nun takımdan ayrılma durumunun bilinmesi nedeniyle uzun süredir savunmanın sağına takviye yapmaya hazırlanan ve bu anlamda scout ekibiyle bir takım çalışmalar yapan teknik direktör Fatih Terim'in listesinde ilk sırada yer alan Omar Elabdellaoui'nin ardından yer alan isimlerin Amerika kıtasından olması dikkat çekti. Fatih Terim'in listesinde yer alan isimlerden birisi Alan Mozo.. Meksika ekibi PUMAS'ın altyapısından yetişen 1997 doğumlu savunmacının sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Meksika ekibinde düzenli olarak forma giyen 23 yaşındaki sağ bek, bu sezon Apertura ve Clausura olmak üzere toplamda 27 resmi maçta görev yaptı. Meksika milli takımının aday kadrosunda da yer alan Mozo, altyapıdan A takıma yükseldiği 2017/18 sezonundan itibaren düzenli olarak ilk 11'de görev yaparak dikkat çekti.

Listede yer alan bir başka isim ise Boca Juniors forması giyen 22 yaşındaki Nahuel Molina oldu. Boca Juniors altyapısından yetişen genç oyuncu Arjantin milli takımının formasını çeşitli yaş kategorilerinde giydi. 2019 yılının Ocak ayında Rosario'ya kiralanan Molina, burada geçirdiği bir yıllık süre içerisinde 31 maçta görev yaptı ve 1 gol - 3 asistlik performans sergiledi. Arjantin devinde 3 yıldır kiralanan genç oyuncu 2018 yılındaki Defensa macerasının ardından Rosario Central'de de düzenli olarak forma giymesine karşın Boca Juniors tarafından sözleşmesi uzatılmadı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Molina, zaman zaman savunmanın solunda da görev yapabiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0