Moraes'ten transfer itirafı!

2011 yılında Galatasaray'ın kaleci transferi yapmak istediği dönemde Fernando Muslera'dan önce Brezilyalı kaleci Artur Moraes'i kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Futbol yaşantısına geçtiğimiz dönemde nokta koyan Brezilyalı kaleci, kariyerine dair yaptığı açıklamalarda Galatasaray ile olan görüşmesinden de bahsetti.

Portekiz'de yayın yapan A Bola'ya açıklamalarda bulunan 39 yaşındaki kaleci kariyeriyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Moraes yaptığı açıklamada "2011 yılında Porto ile oynadığımız UEFA Avrupa Ligi final maçı sonrasında çılgınlık vardı. Final akşamında otel odasındaydım ve Galatasaray'dan telefon geldi. Sabah da telefon çalıyordu. Avrupa'nın dört bir yanından kulüpler beni istiyordu. Ancak benim tercihim Benfica'dan yana oldu." ifadelerini kullandı.

2011 yılında Braga ile sözleşmesi sona eren Moraes, sezon sonunda Benfica'ya bedelsiz olarak imza attı ve 4 yıl forma giydi. Brezilyalı kaleci 2015 - 2017 yılları arasında Osmanlıspor'da forma giydikten sonra, 2017 yılının Ocak ayında Chapecoense'e imza atmıştı. 

MORAES OLMAYINCA FERNANDO MUSLERA
2011 yazında teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeni bir yapılanma gerçekleştiren Galatasaray yönetimi Brezilyalı kalecinin transferini gerçekleştiremeyince aynı sezon Lorik Cana + 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fernando Muslera'yı transfer etmişti. Uruguaylı file bekçisi, tabir-i caizse Süper Lig'in kaderini baştan yazdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0