ÖZEL | Michel Davidsen: Kudus'ün transferi gerçekçi görünmüyor!

Koronavirüs günlerinde 50'ye yakın içerik üreten FCN Blog ekibi, özel içeriklerine devam ediyor.. #EvdeKal'mamız gereken şu günlerde sizler için Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan isimler hakkında bilgi toplamaya devam ediyoruz. Omar ElabdellaouiAdolfo Gaich ve Luis Suarez'in ardından bu kez de hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Mohammed Kudus için Danimarka'da BT Sport'ta çalışan gazeteci Michel Davidsen ile konuştuk.

KUDUS İÇİN TÜRKİYE'YE GİTMENİN BİR SEÇENEK OLMADIĞI SÖYLENİYOR
Türk basınında Galatasaray ve Mohammad Kudus hakkında çıkan haberleri okuduk. Ancak buradaki kaynaklarımız bize şu anda Kudus için Türkiye'ye gitmenin harika bir seçenek olmadığını söylüyor. Fransa, Almanya, İngiltere ve Hollanda'dan oyuncuyu uzun süredir yakından takip eden kulüpler var. Nordsjaelland yöneticilerinin de oyuncuyu üst düzey liglerden birisine satmak istediğini biliyorum ve maalesef bu Galatasaray ya da Türkiye Ligi değil.

Türk basınında Damien Comolli'nin geçen sene Fenerbahçe adına görüşme yaptığına dair bazı haberler okudum ancak kaynaklarımla yaptığım bazı görüşmelerde Nordsjaelland yönetiminde bu görüşmeden haberdar olan herhangi bir kimse yok. Bir yıl önce Nordsjaelland'ın oyuncu için 10'dan fazla kulüpten teklif aldığını biliyorum ancak oyuncuyu satmak yerine sözleşmesini uzatmaya karar verdi. Galatasaray veya Fenerbahçe'nin kulüplerden biri olup olmadığını bilmiyorum. Ama yine Kudus'ün bu dönemde Türkiye'ye gitmesinin gerçekçi olmadığını düşünüyorum.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK LİGLERİNDEN 3-4 KULÜP ONU TAKİP EDİYOR
Oyuncunun şuan kulübünde yıllık ne kadar kazandığını bilmiyorum ancak Nordsjaelland lig ortalamasının üzerinde bir maaş veren kulüp değil. Danimarka'da en iyi ya da en çok kazanan oyuncu 1 milyon Euro kazanıyor. Ancak bu da pek görülmüş bir şey değil. Normalde en iyi oyunculara 700bin Euro civarında maşlar ödeniyor ve Kudus'ün maaşı bu seviyelerde değil. Eğer söylediğiniz gibi, Galatasaray oyuncuya 1 milyon Euro teklif ediyorsa bu çok çok büyük bir teklif ve artış olur. 

Galatasaraylı yetkililer oyuncuyla bir süredir ilgileniyor olabilir ama 3-4 kulüp onu çok uzun süredir yakından takip ediyor. Bu takımlar Avrupa'nın en büyük liglerinden.. Kudus yeteneklerini büyük liglerden birisine taşımaya hazırlanıyor. Oyuncu bu yaz takımdan ayrılmak istiyor.

KUDUS HARİKA BİR YETENEĞE SAHİP
Kudus fiziksel olarak çok güçlü. Ayrıca iyi bir tekniğe sahip ve oldukça zeki bir oyuncu. Merkez orta saha oyuncusu olmasına rağmen Nordsjaelland'de daha çok sahte 9 olarak kullanıldı. Atağı yönlendiren veya başlatan isim oluyor ancak oyun içerisinde derinlere gelerek topu kanatlara dağıtmak için tekrardan rol oynuyor. Ceza sahası çizgisine girerek pozisyon geldiğinde tehlike yaratıyor. Oldukça iyi bir şut tehdidi yaratıyor. Her ne kadar Nordsjaelland'de sahte 9 olarak oynasa da, buradan başka bir takıma gittiğinde 8 numaralı pozisyona geçecektir ya da box-to-box oynayacaktır. Her ne kadar bu kadar fazla gol atamayacak olsa da, harika bir yeteneğe sahip! 

BONSERVİSİ EN AZ 7 MİLYON EURO OLACAKTIR
Nordsjaelland yönetimi Kudus için henüz net bir fiyat belirlemiş değil ancak oyuncularını da çok ucuza satmadıkları biliniyor. Bu kış döneminde Mikkel Damsgaard'ın sezon sonunda Sampdoria'ya transferi için 7 milyon Euro'ya anlaştılar. Kudus için en az bu kadar bir rakam isteyeceklerdir. Hatta daha fazlası olacağına eminim!

KULÜPLER LİG DEVAM EDECEĞİ İÇİN MUTLULAR 
Koronavirüs nedeniyle liglere verilen ara 28 Mayıs'ta sona erecek. Bu yönde bir karar var. Evet, maçlarda seyirciler olmayacak ancak kulüpler devam edecekleri için mutlu görünüyorlar.

****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0