ÖZEL | Milan Macvan: Ergin Ataman çok büyük bir koç.

milan macvan-galatasaray
FCN Blog'un koronavirüs sürecinde Carlos Arroyo, Manuchar Markoishvili, David Hawkins, Pops Mensah Bonsu gibi Galatasaray basketbolu için özel isimlerle yaptığı röportajlara bir yenisi daha eklendi. Galatasaray'ın 23 yıl sonra kazandığı şampiyonlukta ve EuroLeague'de oynadığı TOP 8'de kadroda yer alan Milan Macvan, sorularımızı yanıtladı. Kariyerine Japonya ekiplerinde Alvark Tokyo'da devam eden Macvan, Avrupa'ya geri dönüşünün yakın olduğunu ifade ederken Galatasaray döneminde 2013'teki Banvit maçını unutamadığını söyledi. 

2012-13 sezonunda transfer olduğun Galatasaray ligde 23 yıl sonra şampiyon oldu. Sende bu tarihi başarının bir parçası olmuştun. O şampiyonlukla ilgili neler söylersin?  
Hepimiz için inanılmaz bir sezondu. Bizi ve taraftarı uzun bir yeni sezon bekliyordu. Başından itibaren çok güçlüydük ve taraftarımızın sezon boyunca bize verdiği muhteşem desteğin büyük yardımı oldu

Galatasaray, 2013-2014 sezonunda tarihinde ilk kez EuroLeague'de TOP 8 oynamıştı. Yine o sezonda kulüp Fenerbahçe ile oynanan final serisinde 7. maça çıkmama kararı almıştı. O sezon hakkında fikirlerini alabilir miyiz? 
Bizim için bir diğer iyi sezonda buydu. İki takım içinde çok duygusal bir final serisi yaşandı. Çok güçlü bir şekilde savaştık. İki takıma yapılan muamele eşit değildi ve 7.maça çıkmamaya karar verdik. 

Play-off yolunda oynadığımız ikinci Partizan maçında’da Arroyo katkı verememişti ama iyi oynayıp kazanarak TOP 8 biletini almıştık. Barcelona karşısında TOP 8’de play-off maçlarını oynadık. İlk maçta Carlos Arroyu’nun sakatlanması bizi çok etkiledi. Arroyo sakatlanmamış olsa her şey farklı olabilirdi. 

Ergin Ataman ile 2 sezon çalıştın. Koç geçen sezon EuroLeague'de final oynarken bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayıydı. Ergin Ataman hakkında neler söylersin koçla iletişiminiz nasıldı?
Ergin Ataman çok büyük bir koç ve iyi bir lider. Deneyimi ile oyuncuları üzerinde büyük bir etki yaratıyor ve bu ona çok fazla başarı kazandırıyor. Onunla çalışmayı çok seviyordum ve karşılıklı büyük bir saygıya sahiptik.

milan macvan-galatasaray

Günümüz basketbolunda 4 numaralarda daha çok Amerikalı oyuncuları görüyoruz. Basketbolun değişen ve gelişen yapısı atletizmi ön plana çıkardı. Kariyerini bunun etkilediğini düşünüyor musun?
Bunun bir oyuncu olarak beni pek etkilediğini düşünmüyorum. Sırbistan milli takımının kaptanlığını yaptım. Oynadığım bir çok yerde kupalar kazandım. Kariyerimi etkileyen konu Bayern Munich’te yaşadığım sakatlıklar oldu.

Size üstünlüğün ile kendi match up’larını bozuyordun ve pota altındaki fundamentalin ile kolay sayıya gidiyordun.Bir 4 numaraya göre bu ballhandling becerin çok iyiydi,bunda Sırbistan altyapısının önemi nedir?
Günümüz basketbolunda oyuncuların basit ama çok önemli bilgelere sahip olmadığını düşünüyorum. Fundamental olarak bir çok konuda bilgilerin kaybolduğunu görüyorum. Herkes atletizme bakıyor ancak Avrupa'daki en iyi basketbolculara baktığımızda oyun bilgisinin üst düzeyde olduğunu görüyoruz.

Önemli bir dış atıcı olarak, 4 numaranın şutu olmasının,rakip savunmayı zor durumda bırakma konusunda avantajları nelerdir?
Gerçekten çok önemli bir özellik,eğer böyle bir oyuncuya sahipseniz,maç içinde 1'e1 oynadığında büyük bir avantaj elde etmiş olursunuz

Galatasaray'daki en iyi beşin nasıl olurdu?
Carlos Arroyo, Jaka Lakovic, Blake Schilb, Zoran Erceg ve Boniface N’dong benim yapacağım en iyi 5 olurdu.

Galatasaray'da en unutamadığın maç hangisiydi?
Banvit’le oynadığımız final serisindeki 5.maçı söyleyebilirim.

Avrupa'da tekrar oynamak istiyor musun? Avrupa takımlarından bir teklif aldın mı?
Evet istiyorum. Hedefim Avrupa’ya geri dönmek ve bunu şuan çok yakınım.

****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0