ÖZEL | Şafak Edge: Şampiyonluk günü sahaya çıktığımızda andaki atmosfer inanılmazdı.

Galatasaray'ın 2015-2016 sezonunda kazandığı EuroCup şampiyonluğunda takımdaki isimlerden biri olan Şafak Edge, kazanılan şampiyonluğu ve o sezonu Can Bedel'e anlattı. Şafak, Ergin Ataman'ın meydan okumasıyla başlayan ve mutlu sonla biten sezonda takımdaki arkadaşlığa dikkat çekerken hedefin ilk günden itibaren hep şampiyonluk olduğunun da altını çizdi.. 

Özel bir sezonda Galatasaray forması giymiştin. Öncellikle Galatasaray'a transfer sürecin nasıl gelişmişti? 
Banvit'deki sözleşmem bitmişti ve sezonun bitmesinden kısa bir süre sonra menajerim aradı ve bende kabul ettim.sanırım haziran ortasıydı ve takıma ilk katılan bendim.

Ergin Ataman'ın daha ilk gün söylemiyle başlayan EuroCup hedefi bütün bir sezona yayıldı ve mutlu sonla da bitti. O sezon takımdaki ortamı, soyunma odasındaki havayı biraz anlatabilir misin? 
Sezonun ilk gününden beri hedef hep şampiyonluktu. Çok iyi takım olduğumuzu biliyorduk ve çok eğleniyorduk. Soyunma odasından ziyade sosyal yaşantımızda da beraber çok vakit geçiriyorduk. Bu da en büyük anahtarlardan biri oldu

Final maçı öncesinde hafta içi idmanlarda ve maç öncesi soyunma odasına neler konuştunuz hava nasıldı?
Final maçı öncesindeki hafta ekstra bir süreç gelişmedi her zaman maça nasıl hazırlanıyorsak aynı şekilde hazırlandık ama o hafta 1 ay gibi geldi diyebilirim maç günleri bir türlü gelmiyordu. Maçtan önce kimsenin aklında kaybetmek yoktu zaten herkes bu inançla çıktı ve şampiyonluk geldi.

galatasaray eurocup koreografi

Galatasaray'da o sezon en unutamadığın anın neydi?
O sezon birçok güzel anım oldu. Aralarından Micov'un İbrahim Tatlıses'ten "Mavi mavi" şarkısını çok sevmesi ve söylemesiydi güzel bir anıydı ama en özel anım şampiyonluk günü sahaya çıktığımızda andaki atmosfer ve maç sonuydu. Birbirimizin kulağına bağırmak zorunda kalıyorduk duymak için gerçekten atmosfer inanılmazdı.

Deplasmanda Gran Canaria maçı kıran kırana geçmişti. Son saniyede Micov'un bloguyla final gelmişti. O maçta benchte hiç umutsuzluğa kapıldığınız oldu mu?
O maç herkesin 1 saniyede olsa maç gitti dediği olmuştur. Zor deplasmandı ve maçtan önceki gün antrenmanda zemin kaygan bir maddeyle kaplanmştı. Neredeyse idman bile yapamamıştık ama istediğimizi alıp döndük.

Abdi İpekçi atmosferiyle ilgili neler söylersin? 
Abdi İpekçi'nin yıkılması  herkesi çok üzmüştür. Orada çok anım var ve bence salon dolduğunda rakip takımın oradan çıkması çok zor.

Son olarak senin eklemek istediğin bir şey var mı?
O sene bu güzel hatıralara, takıma, taraftara, şampiyonluğa destek olan herkese çok teşekkürler.

FCN Blog ekibi olarak ekibi olarak talebimizi kırmayarak sorularımızı yanıtlayan Şafak Edge'ye teşekkürlerimizi sunuyor, kariyerinde bol şans diliyoruz.   

****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0