ÖZEL | Stelios Stergiadis: Omar'ın gitmesine kesin gözüyle bakıyoruz!

Mariano'nun sezon sonunda takımdan ayrılması beklenirken, Omar Elabdellaoui'nin ismi uzun süredir Galatasaray ile anılıyor. Olympiakos'tan ayrılması beklenen tecrübeli savunma oyuncusunu Yunanistan'da yayın yapan Live Sport'ta görev yapan gazeteci Stelios Stergiadis'e sorduk ve hem saha içi hem de saha dışındaki özelliklerini öğrendik. Norveçli oyuncunun sezon sonunda ayrılmasına kesin gözüyle baktıklarını belirten Stelios'un açıklamaları şu şekilde..

GALATASARAY'A GİTMESİNİ BEKLİYORUZ
Omar'ın bu sene sonunda Olympiakos'tan ayrılmasını bekliyoruz, çünkü sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini hala uzatmadı. Burada da, her gün oyuncunun Galatasaray'a transferi hakkında haberler yazılıyor. Galatasaray ekonomik olarak Olympiakos'tan daha güçlü bir takım ve bu anlamda, Omar'a iyi bir kontrat vermek için sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Omar şuanda takım kaptanı ve kulübün onu tutmak istediğini biliyorum. Ancak kariyeri açısından değişiklik ve yeni bir meydan okuma için takımdan ayrılacağına inanıyorum.

YILLIK ÜCRETİ HAKKINDA
Omar şuanda Olympiakos'tan yıllık 750bin Euro kazanıyor ve yeni sözleşme için 1 milyon Euro istemişti. Eğer bu rakamı verirlerse kulüpte kalabilir ancak Olympiakos bu parayı veremiyor. Geçen sene gelen bazı teklifler sonrasında gidişine izin verselerdi para kazanabilirlerdi ancak şimdi hiç para kazanamayacaklar. Yunan kulübü adına bunun büyük bir hata olduğunu düşünüyorum.

OMAR İÇİN EN İYİ TERCİH GALATASARAY
Burada son zamanlarda Mauro Isla'nın yeni sezonda Olympiakos'a geleceğine dair haberler var. Yunan medyası Isla'nın sağ bek için en iyi tercih olduğunu düşünüyor, çünkü Omar gitmeye hazır. Omar'ın kontratının son 6 ayına girmesi nedeniyle İtalya ve Almanya'dan bazı takımların durumunu sorduğunu biliyorum. Ancak kendisi de Galatasaray gibi üst seviye bir takımda oynamak istiyor. Türk kulübü her sene şampiyonluk için oynuyor, Şampiyonlar Ligi'nde de düzenli olarak mücadele ediyor ve iyi bir atmosfere sahipler. Bu nedenle Omar için Galatasaray'ın doğru ve en iyi tercih olacağını düşünüyorum.

YUNANİSTAN'IN EN İYİLERİNDEN
Omar son üç sezondur Yunanistan'ın en iyi sağ beklerinden birisi.. Olympiakos'ta teknik direktör Pedro Martins ile oyun stilini değiştirdi ve daha ofans oynayan bir yapıya sahip oldu. Her ne kadar istatistiklerde asist veya golü olmayabilir ancak bence hücum tarafında iyi bir oyuncu. Savunması da gayet iyidir, dengelidir. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde bir çok maça çıkarak büyük tecrübeler kazandı. Zayıf noktalarına gelince.. Ortalarının iyi olduğunu söyleyemem. Ayrıca çok nadir olarak rakip kaleye şut atar ve bir de boy dezavantajından dolayı hava toplarında sorun yaşıyor. 

****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0