Ryan Donk'la anlaşma tamam!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir sahadan uzak olan Galatasaray'da teknik heyet gelecek yılın kadrosunu ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimler hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Teknik direktör Fatih Terim'in performansından memnun olduğu ve bir çok pozisyonda değerlendirdiği Ryan Donk'un sezon sonunda sona erecek olan sözleşmesinin uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta tecrübeli oyuncu maaşında da ciddi bir oranda indirim yapacak! 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in jokeri konumunda bulunan Ryan Donk'un sözleşmesi bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllığına uzatılıyor. Hollandalı oyuncu son iki yıldır gösterdiği performansla takım içerisinde önemli bir rol oynarken, saha dışındaki karakteriyle de teknik heyetten tam not alıyor. Altyapıdaki oyuncularla bile yakından ilgilenen Donk, koronavirüs salgını nedeniyle maaşında indirime gitmeye hazırlanan isimler arasında da yer alıyor.

Galatasaray'da bonuslar dahil yıllık 2.2 milyon Euro kazanan Ryan Donk'un yeni sözleşmesinde yıllık ücretinin net 1.2 milyon Euro olacak.

FATİH TERİM İLE YENİDEN DOĞDU
Kasımpaşa’dan büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen hayal kırıklığı yaratan, taraftarın top ayağına geldiğinde ıslıkladığı, kulübün ücretinin büyük kısmını verip kiralamaya çalıştığı ama takım bulamayan Ryan Donk, tabir-i caizse 32’sinden sonra değer kazandı. Üstelik para da kazandı. Teknik direktör Fatih Terim’in 2017-2018 sezonunun ilk yarısının bitmesine 1 hafta kala göreve gelmesiyle Hollandalı oyuncunun kaderi de değişti. O gün 28 kişilik kadroda bile yer bulamayan Donk, hem sezonun ikinci yarısında hem de geçen sezon elde edilen şampiyonlukta önemli bir rol oynadı. 

Fatih Terim’in kadroda vazgeçilmez isimlerinden birisi olan ve defansif orta saha oyuncusu olmasına bazen forvet, yeri geldiğinde de stoper oynayan Donk, bu sezon savunmada Luyindama’nın ağır sakatlığından sonra defansın lideri olmuştu. Zaman zaman öne çıkışları ve golleri ile dikkat çeken Donk, mücadeleci futbolu ile teknik kadronun en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0