Süper Lig'in başlama tarihi belli oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve neredeyse hayatı durdurma noktasına getiren koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig bir süredir askıya alınırken, liglerin geleceğiyle ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir video konferans üzerinden bir basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanlığı'yla görüştüklerini ve liglerin başlaması için öngörülen bir tarih belirlediklerini belirten Özdemir, tüm profesyonel liglerin 12 Haziran'da kaldığı yerden başlayacağını açıkladı! TFF başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları şu şekilde..

5 AY GEÇMESİNE RAĞMEN ETKİSİ SÜRÜYOR
5 ay geçmesine halen koronavirüsü etkisini sürdürüyor. Bu süreci birlikte ve beraberlikle en az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Tedbirlerden vazgeçmeden yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Yaşanan bu süreçten Türk futbolu da haliyle etkilendi. Önlemler konusunda her adımı attık.' Devletimizin aldığı kararlarla, sportif tedbirleri dünyada en hızlı şekilde alan ülkelerin başında geliyoruz. 11 Mart'ta ilk vakanın görülmesinin ardından, maçlarımızı seyircisiz oynattık. İlk ölümlü vakalar sonrasında ise liglerimizi erteledik.

SAĞLIK KURULUMUZ TÜM TEDBİRLERİ ALDI
Futbola dönüş için sağlık kurulumuz çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Tüm tedbirleri içeren bir protokol hazırlandı, 1. kısmını kamuoyu ile paylaştık. Müsabaka evresini de en kısa sürede duyuracağız. Sağlık kurulumuz futbolun oynanması için tüm tedbirleri aldı ve bunları kamuoyuyla paylaştık. Buna güne dek liglerimizin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için çalıştık. Önce sağlığı düşündük. Futbolumuzun bu krizden en az şekilde etkilenmesi için çalışıyoruz. Şimdilik olmak kaydıyla Türkiye liglerini 12-13-14 Haziran haftasında başlatıyoruz. İnşallah liglerimizi Temmuz ayında tamamlayacağız. Allah'a dua edelim ki Türkiye çok daha hızlı şekilde düzelsin. Belki de şartlar düzelirse, son 4 haftayı seyircili bile oynatabiliriz. 35 gün, uzun bir zaman. Ligleri 45 gün evvel bitirmiştik hatırlarsınız. İnşallah Türkiye 35 gün sonra bugünlerden çok daha iyi noktalarda olacak. Büyük problemler oldu, 2. virüs dalgası geldi, şu oldu bu oldu, ara veririz vermeyiz, bugünden kestirmem söz konusu değil.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ AĞUSTOS AYINDA
Kulüpler Birliği ve alt ligleri de içeren vakıflarla da görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bilim Kurulu ve Sağlık Kurulu ile görüşüp nasıl önlemler alınacağını görüşüp ligleri başlatacağız. Antrenmanlarına başlayan takımlarımızın da bu süre zarfında hazır olacağını umut ediyoruz. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını da biliyoruz. Tüm sorumluluklarımızı yerine getirerek bunu başaracağız. Ağustos ayında da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak sezonu güzel bir şekilde taçlandıracağız. Hiçbir virüse meydanı bırakmayacağımızı belirterek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Elimizde 10 farklı senaryo var, 'şimdilik' 12 Haziran'da başlayacağımızı söylüyoruz. Bundan sonraki yolumuza Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun kararlarıyla devam edeceğiz. Kendi başımıza karar almayacağız.

BEIN SPORTS İLE DEVAM EDECEĞİZ
Hedefimiz yayıncı kuruluş ile 5 yılı tamamlamak. Her şirket gibi yayıncı kuruluş da gelir kaybına uğramıştır. beIN Sports'un sezon sonuna kadar 588 milyon TL gibi bir ödemesi var. Bununla ilgili görüşme var. Onlar da ligin başlamasını istiyorlar. Almanya, liglerinin başlayacağını Başbakan Angela Merkel'in ağzından duyurdu. Arkasından inanıyorum ki birçok Avrupa ülkesi de liglerine geri dönme tarihlerini açıklayarak devam edecektir. Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maçımız kaldı. Bunların da planlaması, görüşmeleri devam ediyor. Bununla ilgili yakın zamanda kararımızı alıp açıklayacağız. Ziraat Türkiye Kupası şifresiz, herkes evinde rahat rahat izliyor. beIN SPORTS çok büyük bir rakam ödüyor. Gelirini şifreden kazanıyor. beIN ile görüşüyoruz, şifresiz yayınlama durumunda bazı hukuksal olaylar ortaya çıkabilir. Bazı insanlar üye olmuş, bazıları olmayacak. Hukuk anlamında sıkıntı olabilir, haklıdırlar. Ligin şifresiz yayınlanmasına beIN SPORTS karar verir.

TAKIMLARIN BÜYÜK ÇOĞU OYNAMAK İSTİYOR
Süper Lig'de 18 takımdan 13-14'ü liglerin oynanmasını istiyor. 1. Lig'den 11 takım ligin oynanmasını istiyor. 2. Lig ve 3. Lig'lerde 90 takım var. %73 ligin oynanmasını istemiyor, ancak %27 oynanmasını istiyor. TFF Sağlık Kurulu'nun yayınladığı protokole zor diyenler var. Biz en az hasar göreceğimiz protokolü yayınladık. Bizim ana hedefimiz bunlara uymak. Ama bu sefer Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun bize yollacağı yeni protokolü yayınlayacağız. Buna uymak zorundalar. ek şehirde futbol oynamak TFF'nin hiçbir zaman gündemine gelmedi. Böyle bir şey yok. Ligleri, herkesin kendi ilinde ve stadında oynayarak tamamlamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, bu felakete karşı her türlü tedbiri zamanında alarak dünyaya örnek bir mücadele gösterdik.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0