TFF resmen açıkladı: Başlıyoruz!

Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısında koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir uzak kaldığımız Süper Lig'in geleceği hakkında kararını verdi. Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre 12 Haziran 2020'de yeniden başlayacak olan Süper Lig'de ayrıca kalan 8 hafta için takımların 5 oyuncu değiştirme hakkı olacak. Bunun yanı sıra bazı kulüpler tarafından gündeme getirilen "küme düşmeme" uygulaması da red edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan resmi açıklamada, koronavirüs pandemisi nedeniyle bir süre önce ara verilen Süper Lig'de sezonun kalan 8 haftalık bölümü 12 Haziran'da yapılacak santrayla kaldığı yerden devam edecek. Süper Lig'in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da program kaldığı yerden devam edecek. Sporcu sağlığı açısından ayrıca maç içerisinde en fazla 3 kez değişiklik yapmak şartıyla 5 oyuncu değiştirilmesinin uygulanacağı ilan edildi. 

Geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği ile yapılan toplantıda 7 kulübün "küme düşme kaldırılsın" önerisini de gündeme getirdiklerini belirten TFF yönetimi, alınan ortak karar gereğince UEFA ve FIFA talimatlarında olduğu gibi Şampiyon ve Küme Düşen takımların lig sonunda puan sıralamasına göre belirleneceğini duyurdu.

Federasyondan tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak etkilenen kulüplerin kalan 8 haftalık deplasman seyahatlerinde de ekonomik kolaylık sağlanması adına THY ile anlaşma yapıldığı belirtildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0