Yabancı oyuncu sayısı 8'e düşüyor!

Koronavirüs nedeniyle ara verilen Süper Lig, 12 Haziran'da resmen başlayacakken gündeme yabancı sınırıyla ilgili yeni bir iddia atıldı. Federasyonun 14 olan yabancı sayısını gelecek yıldan itibaren düşüreceği konuşuluyor. 

Türkiye'de son 3 yıldır büyük tartışma konusu olan yabancı oyuncu sayısıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hürriyet gazetesinden Mehmet Arslan'ın haberine göre; Federasyon yeni sezonda yabancı oyuncu sayısını 12'ye düşürecekken sahada maksimum 8, yedek kulübesinde 2 yabancı oyuncu olabilecek. Kalan 2 oyuncu ise tribünde oturabilecek. Federasyonun yaptığı planda diğer sezonlarda ise sayı 8'de sabitlenecek ve bunların maksimum 6'sı sahada olabilecekken 2 kişi de yedek kulübesinde oturabilecek.

TRANSFERE YAŞ SINIRI
Federasyon gelecek sezondan itibaren yalnızca yabancı oyuncu sayısını indirmeyecek transferde yaş limiti de getirecek. Haberde yer alan iddiaya göre Türkiye'de gelecek sezondan itibaren 32 yaşından büyük yabancı futbolcu transfer edilemeyecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0