Yılın takası: Belhanda - Onyekuru!

Bu sezon başında Radamel Falcao transferi için Monaco yöneticileriyle sürekli iletişim halinde olan Galatasaraylı yetkililer, teknik direktör Fatih Terim'in kadrosunda görmek istediği Henry Onyekuru için şimdiden kolları sıvadı. Nijeryalı yıldız oyuncunun bonservisine karşılık Fransız ekibinin listesinde olduğu iddia edilen Younes Belhanda'nın bonservisi teklif edilecek. 

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Galatasaray'da sezon sonunda büyük bir takas operasyonu gerçekleşecek. Galatasaray'da yüksek maaşı nedeniyle iyi bir bonservis karşılığı satılmak istenen Younes Belhanda ve takımda tutulması planlanan Henry Onyekuru ile ilgili sürpriz bir ihtimal ortaya çıktı. Galatasaray'ın bu sezonun ikinci yarısında zirve yarışına yeniden katılmasında büyük pay sahibi olan Nijeryalı yıldızı önümüzdeki yıl da kadroda tutabilmek adına planlar erkenden başladı. Finansal Fair Play kuralları gereği yüksek bonservis bedelleri ödeyemeyen Galatasaray, geçtiğimiz yıl genç yıldızın 10 milyon euro gibi bir rakam karşılığında Monaco'ya transferine engel olamamıştı. Sarı-kırmızılı ekip Fransız ekibinde kadroda düşünülmeyen 22 yaşındaki futbolcu için 10 milyon euro civarı rakamı bu sezon da ödeyemeyeceği için kiralama yöntemini düşünüyor. Koronavirüs salgını sonrası maddi sıkıntıya giren Monaco, Henry Onyekuru'yu kiralamaya sıcak bakmıyor ve yüksek bir bonservis bedeliyle göndermek istiyor.

YILIN TAKASI OLABİLİR
Galatasaray'da önümüzdeki sezon kadroda düşünülmeyen yıldız orta saha Younes Belhanda ile ilgili bir başvuru yok ancak yıldız oyuncunun menajeri William D'avila geçtiğimiz günlerde 3 kulübün oyuncusuna talip olduğunu açıklaması şaşkınlık yarattı. Fransız ekibi Monaco'nun bir süredir Faslı oyuncuyu takip ettiği ve transfer etmek istediklerini açıklaması Galatasaray yönetimini de heyecanlandırdı. Eğer böyle bir ilgide gerçeklik payı varsa Belhanda ile Onyekuru takasını gündeme getirebileceklerini ilettiler. Bu arada Garry Rodrigues için henüz ödemeleri tamamlayamayan Al-Ittihad kulübü sezon sonunda Younes Belhanda için bir teklif yapsa bile değerlendirilmeyecek. Taraftarla bir küs bir barışık grafik sergileyen Faslı oyuncu için Monaco, devre arası transfer döneminde de nabız yoklamıştı ancak Belhanda'nın ısrarla takımda kalmak istemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0