Marcao'nun alternatifi Meksika'da..

Yeni sezonda ekonomik anlamda yeni bir yapılanmaya gidecek olan Galatasaray'da savunmanın bel kemiği rolündeki Marcao ve Luyindama'ya olan ilgi yönetimin yüzünü güldürürken, teknik direktör Fatih Terim de gelecek yüksek seviyede tekliflerin değerlendirilmesi halinde alternatif listesini hazırladığı öğrenildi. Deneyimli teknik adam liglere verilen arada scout ekibiyle birlikte hummalı bir çalışma yaptı.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig'de bu sezon üst üste 3. şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray'da, bir yandan da gelecek sezonun kadro planlaması yapılıyor. Sarı-kırmızılılarda, defans hattıyla ilgili de önemli bir karar alındı. UEFA ile yaptığı Finansal Fair-Play anlaşması gereği transferde dikkatli adımlar atmak zorunda olan Cimbom, cazip teklifler gelmesi halinde bazı yıldızlarını satmayı planlıyor. Galatasaray'da sezon sonunda takımdan ayrılması beklenen Younes Belhanda'nın ardından satılması muhtemel en yüksek isim Marcao gibi görünüyor. Teknik direktör Fatih Terim'in planlarında önemli bir yere sahip olan Brezilyalı savunma oyuncusu son dönemde özellikle İtalyan kulüplerinin radarında ve sezon sonu 13-15 milyon Euro bandında bir teklif alması muhtemel görünüyor. Galatasaray yönetiminin bu seviyede olası bir teklifi kabul etmesine kesin gözüyle bakılırken, teknik direktör Fatih Terim liglere verilen arada scout ekibiyle birlikte Brezilyalı stoperin alternatifini belirledi. 

MARCAO'NUN ALTERNATİFİ MEKSİKA'DA!
Geçtiğimiz sezon devre arasında Chaves'ten transfer edilen ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Marcao, gelişimiyle de dikkat çekti. 23 yaşındaki savunma oyuncusu geçtiğimiz sezon gelir gelmez Luyindama ile birlikte savunmayı toparlayan bir görüntü çizerken, Brezilyalı oyuncunun ayrılması halinde yerine transfer edilecek isim de belli oldu. Teknik direktör Fatih Terim, scout ekibinin uzun süredir takip ettiği Sebastian Vegas'ı izledi ve oyuncunun transferine onay verdiği öğrenildi. Marcao gibi sol ayaklı stoper olan ve 23 yaşındaki Şilili savunma oyuncusu bu sezon Meksika Ligi takımlarından Monarcas Morelia'da toplamda 33 maçta görev yaptı. 

Paolo Guede yönetimindeki Monarcas'ta savunmanın belkemiği olan Vegas'ın sözleşmesi 2022 yılında sona eriyor. Genç savunma oyuncusu ülkesi Şili'de futbol hayatına başladıktan sonra Audax Italiano'da profesyonel oldu ve 2016 yılında Monarcas tarafında kiralandıktan sonra, 2017 yılında 1 milyon 250bin Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 2018 yılından itibaren Şili milli takımında da forma giyen Vegas, üç sezondur takımında istikrarlı olarak forma giyerek dikkatleri üzerine çekti.

1.83 boyundaki sol ayaklı Vegas, savunma için "genç" olarak yorumlanabilecek yaşına rağmen 150 maçta forma giyerek istikrarlı bir görüntü sergiledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0