STSL | Yazık oldu..

galatasaray-başakşehir
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, Medipol Başakşehir'in konuğu oldu. Kıran kırana geçen karşılaşmada Cimbom, Henry Onyekuru ile net fırsatları değerlendiremezken mücadele Danijel Aleksic ve Emre Akbaba'nın karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle tamamlandı. 

Galatasaray karşılaşmaya Okan, Linnes, Donk, Lemina, Saracchi, Ömer Bayram, Seri, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Emre Akbaba ilk on biriyle başladı. İlk yarıda maça iyi başlayan ev sahibi Başakşehir olsa da Galatasaray oyunu dengeledi ve maçın kontrolünü ele aldı. 12. dakikada Saracchi'nin pasını sektiren Okan Kocuk, geriye koşarak topu ayağıyla son anda çizgiden çıkardı. Dönen topta Robinho'nun zor şutunu Okan müthiş bir refleksle çıkararak kornere çeldi. Cimbom, 34. dakikada maçın en net fırsatını yakaladı. Linnes - Feghouli paslaşmasının ardından Cezayirli futbolcumuz, sol çaprazdaki Emre Akbaba'ya kilit bir pas çıkardı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Emre'nin şutunu kaleci Mert çelmeyi başardı. İlk yarıda başka pozisyon olmazken devreye 0-0'la girildi.

İkinci yarıya Robinho-Demba Ba değişikliğiyle başlayan Başakşehir, etkili bir giriş yaptı. Sol kanadımızdan gelişen atakta Clichy ceza sahamıza kesti. Tehlikeli bölgede topla buluşan Demba Ba topu üstten auta gönderdi. 52. dakikada İrfan Can Kahveci'nin uzak köşeye kestiği ortada Aleksic topu ağlara gönderdi ve Başakşehir 1-0 öne geçti. Kalesinde gördüğü golün ardından oyunu dengeleyen Galatasaray, 68'de beraberlik golünü buldu. Saracchi, Feghouli ile verkaça girerek sol kanattan çizgiye doğru indi. Uruguaylı futbolcunu Emre Akbaba'ya al ve at dercesine bir pas çıkardı ve Emre eşitliği sağladı; 1-1. Karşılaşmada oyunun üstünlüğünü ele alan Cimbom, 84'de galibiyeti kaçırdı. Emre Akbaba sol kanatta şık bir çalımla rakibini geçti ve geriden bindiren Onyekuru'ya müthiş bir ara pası attı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Nijeryalı'nın vuruşunu Mert çıkardı. Maçın 88. dakikasında Başakşehir'de Visca, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Maçın son bölümünde Galatasaray baskıyı arttırsa da aradığı golü bulamadı ve maç 1-1 eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Galatasaray puanını 52'ye çıkarırken lider Başakşehir de puanını 60'a yükseltti ve 8 puanlık farkı korudu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0