Scout ekibinin yeni gözdesi Alpaslan Tahsin!


Gelecek sezon kadrosundaki genç oyuncu sayısını arttırmak ve ileride satabileceği potansiyelli isimleri kadrosuna katmak isteyen Galatasaray'da scout ekibinin önemi büyük.. Bu sezon teknik direktör Fatih Terim ile birlikte hummalı bir çalışma gerçekleştiren oyuncu izleme ekibinin yeni gözdesi PAOK forması altında Yunanistan'ı kasıp kavuran 16 yaşındaki Alpaslan Tahsin oldu!

İtalya'da yayın yapan Sportpress24'ün haberine göre; Yunanistan takımlarından PAOK'ta forma giyen 16 yaşındaki Alpaslan Tahsin gösterdiği performansla Galatasaray scout ekibinin radarına takıldı. Avrupalı bir çok kulübün izlediği genç yetenek bu sezon gösterdiği performansla parmak ısırtırken, hücumdaki etkinliğiyle İtalyanlar tarafından "Yeni Cristiano Ronaldo" olarak tanımlandı. Geçtiğimiz sezonu 24 gol - 30 asist gibi çılgın bir istatistikle tamamlayan Alpaslan'ı uzun bir süredir Atletico Madrid ve Borussia Dortmund scoutlarının takip ettiği belirtilirken, son dönemde Juventus ve Inter gözlemcilerinin de genç yeteneği izlediği iddia edildi. Roma’nın eski sportif direktörü Monchi tarafından keşfedilen Alpaslan’ın, hücum hattında yaşına göre oldukça yüksek olan soğukkanlığının yanı sıra oyun zekası ve bitiriciliğiyle ön plana çıktığı kaydedildi. 

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın da ilgilendiği 16 yaşındaki yetenekli futbolcu için Galatasaray'ın da ilgisi olduğu ileri sürüldü. Öte yandan genç oyuncunun hedefinin Serie A ya da La Liga'da forma giymek olduğu ifade edildi. İtalyan basını daha önce de genç oyuncuyu haber yapmış ve 2004 doğumlu Alpaslan'ın gelecekte önemli bir yıldız olacağının altını çizmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0