Süper Lig | Kaldığımız yerden..


Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig yaklaşık 3 ay aradan sonra yeniden başlıyor. Liglere verilen ara öncesinde seyircisiz oynanılan Beşiktaş maçında iki puan bırakan Galatasaray, zirve iddiasını sürdürmek ve şampiyonluk yürüyüşünü başlatmak için Çaykur Rizespor deplasmanında mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda.. Marcao ve Luyindama'nın sakatlığı sebebiyle forma giyemeyeceği karşılaşma öncesinde iki takım hakkında bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: HEDEF 23, KALAN 8
Bu sezon ligin ilk yarısında istediği sonuçlardan uzak kalan ancak ikinci devrede büyük bir çıkış gerçekleştirerek 9 maçta 7 galibiyet - 2 beraberlik elde eden Galatasaray, zirvenin üç puan gerisinde bulunuyor. Liglere verilen ara öncesinde Sivas deplasmanı ve seyircisiz Beşiktaş maçında dört puan bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, ligin 23.haftasında da Kadıköy deplasmanından 3 golle ve 3 puanla ayrılarak şampiyonluk yolunda ne kadar iddialı olduğunun mesajını vermişti. Galatasaray ligde üstüste üçüncü kez şampiyon olmak için 8 maçın tamamını kazanmak zorunda yada rakiplerinin puan kaybını bekleyecek.

Rize deplasmanıyla başlayacak olan zorlu şampiyonluk yolu sırasıyla Gaziantep FK, Başakşehir, Trabzonspor, Alanyaspor, Ankaragücü, Göztepe ve Antalyaspor ile devam edecek. Galatasaray'ın kalan 8 haftalık sekansta sadece 3 maçını evinde oynayacak olması ve diğer 5 maçın seyircisiz, deplasman maçı olması avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacak hep birlikte göreceğiz.

SÜPER LİG: EN İYİ ÜÇÜNCÜ DEPLASMAN PERFORMANSI
Geride bıraktığımız sezonlarda deplasmanlarda kazanma konusunda sıkıntı yaşayan Galatasaray, bu sezon bu sıkıntıyı kısmen aşmış görünüyor. Fatih Terim'in öğrencileri bu sezon ligde oynadığı 12 deplasman maçında 19 puan toplayarak ligin en iyi üçüncü performansına imza atarken, 5 galibiyet -  4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Galatasaray bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda 19 gol atarken, kalesinde de 12 gol gördü. Ancak bu çıkışın önemli bir bölümünün de ligin ikinci yarısına ait olması dikkat çekti..

Ligin ikinci yarısında Konyaspor, Kasımpaşa, Fenerbahçe ve Sivasspor deplasmanlarında sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmalardan 3 galibiyetle ayrılırken, zorlu Sivas deplasmanında sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Galatasaray bu mücadelelerde 11 gol attı ve kalesinde yalnızca 3 gol gördü.

RADAMEL FALCAO: HESABI AÇTI
Galatasaray'ın sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği ancak ilk bölümde yaşadığı sakatlıklardan dolayı uzun bir süre forma giyemeyen Radamel Falcao, ligin ikinci yarısında bambaşka bir görüntü çiziyor. Kolombiyalı yıldız oyuncu, ilk devrenin son maçı olan Antalyaspor karşılaşmasıyla birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda attığı 2 golle adeta bambaşka bir süreç başlattı. El Tigre, iç sahada kazanılan 5-0'lık mücadelenin ardından ligin ikinci yarısında forma giydiği 7 maçta 6 gol - 1 asistlik performansla takımını sırtlıyor. Kadıköy deplasmanında takımımızı 2-1 öne geçiren golü kaydeden Radamel Falcao, üç maçlık gol serisini de seyircisiz oynanılan ve golsüz eşitlikle biten Beşiktaş maçında bozmuştu.

Süper Lig'de bu sezon sakatlıklardan dolayı yalnızca 14 maçta 943 dakika görev yapan Radamel Falcao attığı 9 golle takımımızın en golcü isimleri arasında ilk sırada yer alıyor. Kolombiyalı yıldız forvet hiç kuşkusuz kalan 8 haftada şampiyonluk yolunda en büyük gücümüz olacak.

KÖTÜ SÜRPRİZ: MARCAO
Ligin ilk yarısında Kasım ayında oynanılan milli maçlarda Christian Luyindama çapraz bağ sakatlığı yaşayarak sezonu kapatırken, Galatasaray'da savunma tandemi çok uzun süredir Marcao - Ryan Donk ikilisiyle gerçekleşmişti. Ligin ikinci yarısında da iyi bir form grafiği tutturan ikili, kalan 8 haftalık bölüm için takımın önemli parçalarından olurken geçtiğimiz hafta Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao'nun yaşadığı sakatlık hiç hoş olmayan büyük bir sürpriz oldu. Antrenman maçında dizinden sakatlanan ve yaklaşık 1.5 - 2 ay takımdan uzak kalması beklenen 23 yaşındaki stoperin, kalan 8 haftalık bölümde en azından 4 maçı kaçırması bekleniyor. Yaşanan bu sakatlık doğrultusunda teknik direktör Fatih Terim, savunmanın merkezinde kime forma vereceğini planlarken formaya ilk aday Ahmet Çalık oldu.

3 yıldır Galatasaray'da forma giyen Ahmet Çalık bu süreçte iyi bir yedek oyuncusu olurken, 26 yaşındaki stoper bu sezon ligde 7 ve kupada 4 maçta görev yaptı. Ligde oynanılan 4 maçta ilk 11'de çıkan ve 90 dakika sahada kalan Ahmet Çalık bu karşılaşmalarda (Rize, Antep, Başakşehir, Konya) kötü bir performans sergilememişti.

SINIRDAKİLER: 5 OYUNCU
14 Haziran Pazar günü Çaykur Didi Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma öncesinde Galatasaray'da beş isim sarı kart sınırında bulunuyor. Galatasaray'da kart sınırında bulunan isimler Ryan Donk, Mariano, Jean-Michal Seri, Sofiane Feghouli ve Adem Büyük olurken, bu isimler karşılaşmada sarı kart görmesi halinde gelecek hafta Gaziantep FK karşılaşmasında forma giyemeyecek.

🎮 FCN Gaming geri döndü!

Süper Lig'in yeniden başlamasıyla birlikte, bu sezon gelenek haline getirdiğimiz haftanın maçını FIFA 20'de oynatmaya devam ediyoruz. Bakalım takımımız Rize deplasmanında hangi sonuçla ayrıldı?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0