Tebrikler Edi ile Büdü, yine tarih yazdınız...

Söze nereden başlanır, bu beceriksizlik nasıl anlatılır, aslında ne söylesek az kalır... Sürpriz olmadı Galatasaray basketbolunu takip edenler için gelişmeler. Takımın efsanesi Işıl Alben, Galatasaray'da yeniden kendini bulan Tilbe Şenyürek ve Fransız yıldız Bria Hartley takımdan ayrıldı. Gelecek sezon Euroleague'de mücadele edecek olan sarı kırmızılılar, daralan bütçesiyle yeni bir kadro kurmak zorunda kalacak.

En baştan belirtelim,  Işıl ve Tilbe'nin ayrılışında temel sorun ekonomik durum değildi. Işıl kendisi de açıkladı; sözleşmesinde indirime gitmesine rağmen 6 aydır kulüpten yeni sözleşmeyle ilgili hiçbir geri dönüş alamadı. Keza aynı şekilde Tilbe Şenyürek de mevcut sözleşmesinde indirimi kabul etmesine karşın, yönetimin ilgisizliği nedeniyle Botaş'a transfer oldu. İki milli yıldız, gelecek sezon Ankara ekibinin formasını giyecek.

Sezon başlangıcından beri Edi ile Büdü için çok haber ve yorum yaptık ama gerçekten artık sabrın taştığı ve kelimelerin tükendiği yere geldik. Yalçınkaya ve Cansever ikilisi, tam anlamıyla uçurumdan aşağı yuvarladı kadın basketbol takımını.. Takımın en önemli üç ismini yollayan Edi ile Büdü için tehlike çanları da artık çalmalı. Çalmalı diyorum çünkü bugüne kadar yaptıkları bütün beceriksizlikler bir şekilde unutturuldu ve üstü örtüldü. Taraftarın tepkisinden korkup, soyunma tünelinden maç takip eden, tribünlerin önüne gelemeyen bir isim nasıl olur da koskoca şubeyi parmağında oynatır? Galatasaray basketbolunu böyle bir ismin eline bırakmak vicdansızlık değil de nedir?

Ömer Yalçınkaya için söylenecek çok söz var. Başarılı giden bir şubeyi, sırf kendi hırsı ve isteği uğruna sabote etmekten başka hiçbir şey yapmadı bu sezon.. Kadın basketbol takımına 1 transfer bile yaptırmadı sezon ortasında. Ömer Cansever'in aklına girmeyi başardı her seferinde, Efe Güven'e mobbing iddialarını yalanlamadı. Takımın başına Nevriye Yılmaz'ı getirmek için ekstra çaba harcadı. İlerleyen günlerde göreceğiz, prensip anlaşmasına varılan baş antrenör Efe Güven ile sözleşme imzalandığına dair bir açıklama da görmedik henüz.

Piyasada zaten ucuza yerli oyuncu bulmak imkansıza yakınken, bu iki beceriksiz arkadaşların takıma getireceği yerli oyuncuları merakla bekliyorum. Haziran ortasında hala hiçbir şey belli değil şubede, eminiz ki bugün bir teklif gelse, siz Euroleague'e gitmeyin, ligden başka bir takım gitsin dense saniyesinde kabul edecek çapta bu insanları artık ben eleştirmekten, kulüp bünyesinde, şube bünyesinde görmekten bıktım. Bir bırakın gidin artık be kardeşim ya, ne olur gidin, düşün şu şubenin yakasından. Ne denebilir ki; tebrikler Edi ile Büdü, yine tarih yazdınız!

Son sözler de ayrılan 3 isim için olsun. Öncelikle Hartley, takımın skor yükünü sırtlayıp Galatasaray'ın ikinci sırayı almasında büyük rol oynadı, Fransa'dan iyi bir kontrat almış. Tilbe Şenyürek benim Galatasaray'a transferine en çok sevindiğim oyuncuydu sezon başında. Kendini buldu, ona güvenenleri haklı çıkardı. Kaptan Işıl Alben ise, bir kaptandan çok daha fazlasıydı. Koçun saha içindeki yardımcısı, bu genç takımın da çimentosuydu. Ayrılık ne kadar uzun sürecek bilinmez ama 1 sezon bile sürse, yokluğunu derinden hissedeceğiz. Hepsinin yolu ve şansı açık olsun...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0