Terim taktik ağırlıklı çalıştırıyor!

Süper Lig'e verilen aranın ardından santra için geri sayıma geçilirken, Galatasaray'da teknik direktörü Fatih Terim taktik çalışmaları üzerinde duruyor. Kurmaylarıyla birlikte sezonun son 8 haftasına hem taktik hem de fiziksel anlamda hazırlanan İmparator, sezon içerisinde yaşanan sakatlıklardan dolayı çok çekmişti. Deneyimli teknik adam tam kadro olarak hazırlanılan bu dönemi 8 haftalık mini bir lig olarak görüyor! 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’da ise kalan 8 haftadaki hedef; yakalanan ivmeyi sürdürmek ve şampiyonluğa ulaşmak.. Bu amaç doğrultusunda Florya’da çalışmalarına kondisyon yükleme ile başlayan ve genellikle günde çift idman ile yüklemeleri tamamlayan sarı-kırmızılılar, artık taktik çalışmalarına başladı. Şampiyonluk yolunda zirvede yer alan Trabzonspor ve Başakşehir ile de karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim şimdiden alternatif planlara geçerken, en çok hücum rotasyonundaki isimlerin sağlıklı olmasından dolayı mutluluk duyuyor. 

ALTERNATİF TAKTİK: 4-4-2
Ligde son 10 maçında tam sekiz galibiyet, iki beraberlikle sahadan ayrılarak âdeta mağlubiyeti unutan Aslan bu formunu iyileştirerek sürdürmek istiyor. Sezon boyunca sakatlıklar sebebiyle kâbusu yaşayan hep eksik kalan Cimbom, tam takım hâline geldi. Son dönemde 4-1-4-1 sistemini ağırlıklı veren ve iyi sonuçlar alan Terim, sakatlıktan dönen Florin Andone ve Adem Büyük’ün form tutmasından çok memnun. Çünkü kariyeri boyunca hücumu seven Fatih Hoca, gerektiğinde çift forvete (4-4-2) dönmeyi düşünüyor. Bir anlamda B planını hazırda tutuyor.

Galatasaray haberleri için tıklayın! 
Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0