Fatih Terim gelecek sezon için kriterleri belirledi!

Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, bu sezon mutlu sondan bir hayli uzakta kalırken gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde etmek için oldukça zor bir noktada.. Koronavirüs pandemisinin ardından yaşanılan sakatlık krizleriyle birlikte kadroda oldukça zorlanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim gelecek sezon başarıya ulaşmak için şimdiden kolları sıvadı.. Sezon sonunda yalnızca yeni takviyeler değil, bazı ayrılıklar da gerçekleşecek ve Terim sürekli olarak dile getirdiği "geleceğe yatırım" modelini benimseyerek takımını kuracak!

Webaslan'da yer alan habere göre; kötü geçen sezondan büyük ders çıkaran teknik direktör Fatih Terim ve yönetim, yeni dönem öncesi ilk olarak takımdan ayrılacak futbolcuları belirledi. Aralık ayında Şampiyonlar Ligi'ne, şubatta ise Türkiye Kupası'na veda eden Galatasaray'ın ligdeki şampiyonluk şansı da matematiksel olarak Alanya'da bitti. Büyük umutlarla başlanan sezonda önemli transferler yapılsa da elde bomboş bir sezon kaldı. Sürekli sakatlıklarla ve cezalarla boğuşan Galatasaray, tam ligde ipleri alıp 8'de 8 yapmıştı ki, koronavirüs darbesiyle toparlanamadı. 

VEDALAŞILACAK İSİMLER BELLİ OLDU
Başka takımlara kiralanan Mbaye Diagne ve Ryan Babel'i sezon başına kampına alacak olan Fatih hoca, birçok ismin biletini kesti. Muslera'nın sakatlığının ardından kaleyi devralan ve 5 maçlık bölümde 13 gol yiyerek oldukça güvensiz bir görüntü çizen Okan Kocuk gelecek sezon ya üçüncü kaleci olacak ya da  forma giyebileceği bir takıma kiralık olarak gidecek. Kenardan gelip hiçbir katkı sağlamayan Şener ile Jimmy'ye de kulüp bulması söylenecek. Sürekli sakatlanan ve bu sezon 17 maç kaçıran Mario Lemina'ya yatırım yapılmayacak. Gabonlu oyuncu kiralık sözleşmesinin sona ermesinin ardından Southampton'a geri dönecek. 3 yıldır kayıp olan ve rotasyonda da takıma yarardan çok zarar veren Selçuk İnan'la sözleşme uzatılmayacak. Gaziantep ve Trabzonspor maçlarında goller yediren Jesse Sekidika kiralanacak. Şubat 2019'da 1.5 yıllığına Al Nasr'a kiralanan Maicon takıma geri dönmeyecek. Tecrübeli oyuncunun Al-Nasr'a imza atması beklenirken, 3 milyon Euro bonservis geliri elde edilmesi bekleniyor.

Para eden ama çok eleştirilen Radamel Falcao, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli teklif gelmesi halinde Arap ekiplerine satılacak. Transferde Avrupa pazarını tarayacak Galatasaraylı yetkililer, bu üç ismin satışından gelecek parayla ve açılacak maaş boşluğuyla hem nefes alacak hem de başarıya aç isimleri alacak.

KRİTERLER BELLİ: BAŞARIYA AÇ, POTANSİYELLİ
Yeni sezonda transfer kriterleri belirlendi. Finansal Fair-Play kurallarına uymak zorunda olan ve sattığı kadar oyuncu alabilecek Galatasaray, 20'li yaşlarının başında başarıya aç ve yetenekli isimleri istiyor. Avrupa pazarını scout ekibine taratan Fatih Terim, tıpkı Marcao gibi potansiyelli isimleri yada Luyindama gibi yüksek katkı veren futbolcuları kadroya almayı hedefliyor.. Bu sayede hem başarıya aç bir kadro kurulacak, hem de gelecek dönemde oyuncuların satışından para kazanılması söz konusu olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0