STSL | Sezon bitti, gelecek sezona..

Süper Lig'de koronavirüs arası sonrasında maç kazanamayan Galatasaray'da kötü gidişat devam ediyor. Ligin 30.haftasında ve sezonun son derbisinde ezeli rakibi Trabzonspor'u evinde ağırlayan takımımız, 60 dakikadan fazla bölümünü 10 kişi oynadığı karşılaşmadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Takımımızın tek sayısını Jean-Michael Seri kaydederken, şampiyonluk hesapları bir kenara dursun üçüncülük yarışında da dezavantajlı duruma düştü.

Bir hafta önce Başakşehir deplasmanında hücum hattında Henry Onyekuru'ya güvenen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, bu hafta içerisinde Nijeryalı oyuncuyla ilgili yaşanılan sözleşme krizi sonrasında Trabzonspor karşısında da sahte 9 rolünde Emre Akbaba'ya şans verdi. Sakatlar ve eksik oyuncular bir kenara koyulduğunda Trabzonspor karşısında Okan Kocuk - Mariano, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi - Jean Michael Seri, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda - Ömer Bayram, Sofiane Feghouli ve Emre Akbaba onbiriyle başlayan Galatasaray, rakibi karşısında ilk yarım saatlik bölümde etkili bir oyun ortaya koydu. Kadrosunda safkan forveti bulunmayan, kanat oyuncuları devşirme olan takımımız girdiği fırsatları da değerlendiremedi. İlk 20 dakikalık bölümde Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Emre Akbaba'nın pozisyonlarından yararlanamayan takımımız mücadelenin 30.dakikasında Sofiane Feghouli'nin profesyonellikle bağdaşmayan hareketi sonrasında maçtaki ilk darbeyi aldı. Cezayirli oyuncu rakibinin kendisine yaptığı faul sonrasında rakibine tekme atınca kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, en iyi ihtimalle 4 haftası kalan ligimizde 3 maç ceza alacak. Bu kartın ardından oyunun tüm dengesi ve üstünlüğü konuk ekibin eline geçerken, mücadelenin 38.dakikasında VAR'ın uyarısı sonrasında Cüneyt Çakır konuk ekip lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Jose Sosa takımının ilk golünü kaydederken, devrenin de skorunu belirledi.

İkinci yarı öncesinde Galatasaray'da iki değişiklik (Jesse Sekidika, Martin Linnes) gerçekleşirken, devrenin hemen başında Emre Akbaba'nın rakibinden şık bir çalımla sıyrıldığı pozisyonda ceza sahası dışından kaleye vurduğu şutunda Uğurcan Çakır başarılı oldu. Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Badou Ndiaye'nin şutunu Okan Kocuk direk dibinden alırken, iki takım adına ortada geçen mücadelede 60.dakikada Taylan Antalyalı'nın savunma arkasına enfes pasına Emre Akbaba gelişine şutunu denese de başarılı olamadı. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Sosa'nın arka direğe ortasında Novak altı pas üzerinde vurduğu kafa vuruşuyla skoru 2-0'a taşırken, Galatasaray adına işler iyi gitmemeye başladı. Trabzonspor bu bölümde oyunu tek taraflı domine ederken, 75.dakikada Abdülkadir Ömür'ün şutunda Okan Kocuk ters ayakta yakalanmasına karşın nefis bir refleksle topu kornere çeldi. Mücadelede kalan dakikalar iki takım adına ortada geçerken, 90+1'de ceza sahası içerisinde topla buluşan Taylan Antalyalı rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray adına kazanılan penaltı vuruşunu Jean Michael Seri gole çevirirken, bu golden bir kaç dakika sonra hızlı gelişen Trabzonspor atağında Sörloth ceza sahasına girer girmez kaleye vurduğu sert şutta maçın skorunu belirledi.

**
Galatasaray adına sezonun bu maçla birlikte resmi olmasa da, gayriresmi olarak tamamlandığını söyleyebiliriz. Şampiyonlar Ligi iddiasının bile zora düştüğü bu dönemde Avrupa Ligi'ne direkt katılım biletini almak elbette gelecek sezon adına kıymetli olacaktır. Yaşanılan sakatlıklar, krizler, sağlık sorunları dikkate alındığında kırılacak birileri yada kızacak düşman yaratmanın da anlamı yok. Ligin bitimine 4 hafta kala şimdiden gelecek sezonun planlarını uygulamaya koymak ve belkide gelecek sezon rotasyonda şans vereceğimiz genç isimleri sahaya sürmek çok şey kazandırabilir. Fatih Hocanın maçtan sonra "bizi affetsinler" cümlesine istinaden, estağfurullah hocam.. Olur mu öyle şey? Senin canın sağolsun!


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0