Arda Turan resmen Galatasaray'da!

Geldi, geliyor, gelecek.. Galatasaray'da uzun bir süre manşetlerden düşmeyen ve tabir-i caizse yılan hikayesine dönen Arda Turan transferi sonunda resmileşti! Geçtiğimiz sezon devre arasında Başakşehir ile yollarını ayıran ve sezonun ikinci yarısını kulüpsüz geçiren Arda Turan ile her konuda anlaşmaya varan kulübümüz, 33 yaşındaki oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

ARDA TURAN KİMDİR?
30 Ocak 1987, Bayrampaşa doğumlu olan Arda Turan futbol altyapısına doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Altıntepsi Makelspor'da başladı. 1997 yılında girdiği Bayrampaşa ekibinin altyapısından 2000 yılında Galatasaray'a transfer olarak ayrılan Arda, hiç kuşkusuz kendi jenerasyonunun en başarılı isimlerinden birisi oldu. 2004/05 sezonunda teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından kupada oynanılan Bursaspor maçında Ayhan Akman'ın yerine 60.dakikada oyuna dahil olan Arda Turan kariyerinin ilk profesyonel maçına çıkmış oldu. Genç oyuncu bir sonraki sezon, ligin ikinci yarısında Manisaspor'a kiralandı ve tamamı ilk 11'de olmak üzere Süper Lig'de toplamda 15 maçta görev yaparak büyük bir gelişim kaydetti.

2006/07 sezonunda Eric Gerets yönetimindeki Galatasaray'ın rotasyonunda önemli bir yer edinen Arda Turan genç yaşına rağmen önemli süreler buldu ve sezon genelinde 33 maçta 7 gol - 12 asist gibi dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Genç oyuncu sezon içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde de elemeler dahil 7 maçta görev yaparak büyük bir tecrübe edindi. Devam eden süreçte A takımın değişmez isimlerinden birisi olan Arda, son dönemlerde takımın kaptanlarından birisi olurken 2011 yılında 13 milyon Euro bonservis bedeliyle Atletico Madrid'e transfer oldu. Florya'dan yetişen Arda, geride bıraktığı 6 sezonluk Galatasaray macerasında 191 maçta 44 gol - 76 asistlik performans sergiledi.

2011-2015 yılları arasında Atletico Madrid forması giyen Arda Turan hiç kuşkusuz İspanyol ekibinin kulüp tarihinde önemli izler bıraktı. Teknik direktör Diego Siemone'nin kadrosunda önemli bir yere sahip olan Arda, ilk sezonunda 45 maçta 5 gol - 12 asistlik performans sergilerken, UEFA Kupası'nda şampiyon olan takımın önemli bir parçasıydı. Atletico'da geçirdiği ikinci sezonunda yine 41 maçta görev yapan Arda, bu maçlarda 5 gol - 8 asistlik performans sergiledi ve takımının ligin üçüncü sırada olmasında pay sahibi olurken, Kral Kupası'nda ve Süper Kupa'da şampiyon olan takımın önemli bir parçasıydı. Arda ve arkadaşları bir sonraki sezon olan 2013/14 sezonunda İspanya'da tarih yazdı ve La Liga'da şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonlar Ligi'nde de final oynayan Atletico Madrid aynı zamanda İspanya Süper Kupası'nda da mutlu sona ulaştı. Sezon genelinde 46 maçta 9 gol - 6 asistlik performans sergileyen Arda, bir sonraki sezon yine üç kulvarda 46 maçta 3 gol - 6 asistlik performans sergiledi. Tecrübeli oyuncu sezon sonunda 40 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyol devi Barcelona'ya transfer oldu. 

2015/16 sezonunda Katalan ekibinin transfer cezası nedeniyle ligin ilk yarısını takımdan ayrı geçiren Arda Turan, ligin ikinci yarısında A takım listesine kaydedildi. Rotasyonun bir parçası olan Arda, yarım devrede 25 maçta 2 gol - 4 asistlik performans sergilerken, sezon sonunda İspanya Ligi - İspanya Kupası şampiyonluğu yaşadı. 6 aylık oynamama ve adaptasyon sürecinin ardından Arda Turan ikinci sezonunda 30 maçta 13 gol - 7 asistlik performans sergileyerek Katalan ekibinde dikkat çekmeyi başardı. Ancak başarılı geçen bu sezonun ardından ilginç bir şekilde Arda takımdaki yerini kaybetti ve ligin ilk yarısını oynamadan geçirdi. Teknik direktör Valverde'nin planlarında yer almayan tecrübeli futbolcu, sezonun ikinci yarısında Başakşehir'e kiralandı. 2017/18 sezonunun ikinci yarısında Türkiye'ye geri dönen Arda, ligin ikinci yarısında Başakşehir forması altında 11 maçta 2 gol - 1 asistlik performans sergiledi. Deneyimli oyuncu bir sonraki sezonda ise Başakşehir formasıyla 16 maçta görev yaparken, 3 asist kaydetti. Saha içi performansının yanı sıra saha dışındaki olaylarıyla gündeme gelen tecrübeli oyuncu, 2019/20 sezonunda ligin ilk yarısını Başakşehir'de geçirdi. Sezonun ilk yarısında 12 maçta 297 dakika süre alan Arda, devre arasında kiralık sözleşmesini sonlandırarak Barcelona'ya geri döndü. İspanyol ekibinin kadro planlamasında yer almayan Arda, sözleşmesinin son 6 aylık bölümünü İstanbul'da geçirdi ve bireysel çalışmalarını sürdürdü. 

Kariyerinde bugüne kadar 5 farklı takımda görev yapan Arda Turan, toplamda 478 resmi maçta görev yaptı ve 85 gol - 125 asistlik performans sergiledi. Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, La Liga, İspanya Kupası, İspanya Süper Kupası, UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası şampiyonlukları yaşayan Arda Turan son olarak milli takımda yaşadığı saha dışı olayları nedeniyle emeklilik kararını açıklamıştı.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Arda Turan'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0