Galatasaray'da 10 milyon euroluk tasarruf!

Galatasaray
Gelecek sezon takımın maliyetini düşürmek için çalışmalar yapan Galatasaray, sözleşmesi biten oyuncuların takımdan ayrılmasıyla maaş bütçesinde önemli bir tasarruf yaptı. Cimbom'da sözleşmesi biten isimlerin takımdan ayrılmasıyla 10 milyon euro kasada kaldı. 

Galatasaray'da sözleşmesi biten oyuncularla maaş bütçesinde büyük tasarruf sağlandı. Takımdan ayrılan Florin Andone, Mariano, Mario Lemina, Yuto Nagatomo, Henry Onyekuru ve Selçuk İnan'a geride kalan sezonda yaklaşık 10 milyon euro ödenmişti. Ayrıca Ryan Donk da yeni sözleşmesinde 2 milyon euro'luk yıllık ücretinde yüzde 50 indirim yapacak. Seri ise tekrar kiralanırsa ücretinde yüzde 15 indirimi kabul etti. Bunların yanında Galatasaray'da Radamel Falcao da takımdan kalmak için sözleşmesindeki bonus maddelerinden fedakarlık yaptı ve 2 milyon euroluk tasarruf sağladı. Bu hamlelerle 80 milyon euro'ya yaklaşan takım bütçesi de 60 milyonun altına çekilecek. 

Cimbom, Maicon'un Al Nassr'a satılmasıyla 1.4 milyon euro kazanırken Brezilyalı stoperin 2.2 milyon euroluk maaşından da kurtulmuş oldu. 

GİDENLERİN MALİYETİ
ANDONE 2.5 milyon Euro
MARIANO 2.3 milyon Euro
LEMINA 2.05 milyon Euro
NAGATOMO 2 milyon Euro
ONYEKURU 650 bin Euro
SELÇUK İNAN 4 milyon TL

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0