Mustafa Cengiz: Mensah'a teklif yapmadık!

Mustafa Cengiz
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Magdeburger Sigorta ile yapılan sponsorluk anlaşması imza töreninin ardından, basın mensuplarının gündeme dair yönelttikleri sorulara yanıt verdi. Transfer döneminde yer alan ancak Beşiktaş'a giden Bernard Mensah konusunda Mustafa Cengiz, oyuncuya hiç teklif yapmadıklarını söyledi.

Bernard Mensah ile ilgili kulübümüzle ilişkili transfer gündemine dair gelen bir soru üzerine Başkanımız Mustafa Cengiz konu ile alakalı şu bilgileri aktardı:
Ben bu konuda hiç konuşmadım. Kulüpler Birliği'nde de sözünü ettiğiniz kulübün, Kayserispor'un başkanını tabii ki görüyorum. Yaşantım boyunca hiçbir transfere direkt olarak girmedim. Ne oturup menajerlerle konuştum ne de futbolcularla. Böyle bir tarzım var. Soyunma odasına girmem, takım otobüsüne de binmem. Galatasaray'da böyle bir kültür var. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız var. Onlar gereğini yapmaktadır. O söylenen futbolcu ile ilgili gelişmeleri şaşkınlıkla izledim. Sevgili Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay ile konuyu istişare ettik. Öğrendik ki izin almadan oyuncu ile görüştüğümüz için bizi suçlamışlar. Belgeli hepsi. Bir baktık ki tam tersi. Futbolcu bizimkileri aramış. Peki, bunu geçtik. Bizim bir teklifimiz yok. Arkadaşımız futbolcu görüşmeyi istediği için, görüşme izni maksadıyla arıyor ve "Beşiktaş ile anlaştığı haberleri var" diyor. Yanıt olarak ise, "Sözünü ettiğiniz takımla hiçbir anlaşma yapmadık, sizden de teklif bekliyoruz" deniyor. 2 milyon 800 bin ödeneceğini söylediler... Bizim böyle bir paramız var, belki mali anlamda sportifte olduğu gibi en iyi durumdayız. Sokağa atacak kuruşumuz yok; atamayız.

BAŞKALARI PARALARI LEYLA'YA BASTILAR
Biz bugün 493 milyon TL harcama limitine sahipsek, iki yıldır yaptığımız tasarruflarla bu noktaya geldik. Başkaları sıkıştıysa paraları Leyla'ya bastığı için bu duruma geldiler. Hem sen paraları harca, sonra param bitti bana limit artırımı verin de. Galatasaray orada hayır diyor, oyun bozanlık yapıyor diyorlar. Hayır diyorum. Sen sadece rakip kulüplerimizin yöneticisi değilsin, ayrıca Türk sporunun temsilcisisin. Ben sadece Galatasaray'ı temsil etmiyorum. Türk sporuna, Türk futboluna örnek olmalıyım. Ben har vurup harman savurmayı bilmiyor muyum? Ben de biliyorum geçmiş yönetimler gibi, 172 milyon Euro harcamayı. Çarpın 8 ile ne yapıyor? Vergisinden futbolcusuna biz hala o borçları ödüyoruz. Hâlâ temizleyemedik. Ben bütün kulüplere en az kendim kadar saygı duyuyorum; ama kimse bizi har vurup harman savurmaya alet edemez, başkalarına da alet olmayız. Biz Galatasarayız. Örnek olmak durumundayız. Belli bir kültürden geliyoruz.

MENSAH'A TEKLİF YAPMADIK
Biz Mensah'a teklif vermedik. Abdurrahim Bey aradı, Beşiktaş Kulübü ilgileniyorsa biz çekiliyoruz dedik. Bizim tarzımız budur. Biz fiyat yükseltmek için kim olursa olsun araya girmeyiz.  Bunu diğer kulüpler bilir. Bir tanesi benim için sayın başkan teklif verdi desin. Oysa bizde yazılı belgeler var. Kimseyi utandırmak istemiyoruz. Biz Mensah'a, Beşiktaş’a ve Kayserispor’a başarılar diliyoruz. 10 milyonun 10'da birini düşünürdük belki; ama paramız olmasına rağmen harcayamayız. Gelecek kuşakları ve yönetimleri düşünmek durumundayız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0