Courtney Williams kimdir?

Courtney williams

Bria Hartley'in sakatlığıyla sarsılan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, kadrosunu önemli bir skorer ile takviye etti. Galatasaray, Birleşik Amerikalı guard Courtney Williams ile bir yıllık sözleşme imzaladı. 11 Mayıs 1994 Georgia doğumlu oyuncu 1.73 m boyunda.

COURTNEY WILLIAMS KİMDİR?
Peki Galatasaray'ın yeni transferi Courtney Williams kimdir? Courtney Williams'ın annesinden gelen basketbol genleri daha lise kariyerinde kendini belli etti. Annesi gibi Charlton County Lisesi'ne giden Williams, daha önce annesine ait olan bir maçta en fazla sayı bulma rekorunu (40) güncelledi ve bir maçta 42 sayı attı.

Kolej tercihini South Florida'dan yana kullanan oyuncu daha çaylak yılında etki yarattı ve her maçta oynayarak sezonu 7.4 sayı ve 3.4 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. İkinci yılında takımının en önemli oyuncularından biri haline geldi. %43 saha içi isabetiyle 16.3 sayı, 7.5 ribaund ve 2.4 asist ortalamaları yakaladı ve NCAA Division I'da en verimli hücum portföyüne sahip oyunculardan biri olarak ön plana çıktı. Kolejdeki son yılında 22.4 sayı, 8.4 ribaund ve 2.6 asist ortalamaları tutturdu ve ligde en fazla saha içi isabeti bulan ikinci oyuncu oldu.

Görkemli kolej kariyerinin ardından 2016 WNBA Draft'larında birinci tur sekizinci sıradan Phoenix Mercury tarafından seçildi. Aynı sezon içerisinde Connecticut Sun'a takas edildi. Üç sezon oynadığı Connecticut Sun'da takımının önemli parçalarından biri olarak ön plana çıktı ve üç sezonda 13 sayı, 5.5 ribaund ve 3.5 asist ortalamaları yakaladı. 2017-18 sezonunda WNBA dışındaki ilk tecrübesinde Avustralya Ligi takımlarından Perth Lynx ile sözleşme imzaladı. Sezonu 21.7 sayı, 6.5 ribaund, 4.1 asist ve 2.2 top çalma istatistikleriyle tamamlarken takımını normal sezon liderliğine taşıdı. Courtney Williams geçen sezonu İzmit Belediyespor'da tamamladı ve 19.1 sayı, 8.3 ribaund, 3.7 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile ligin dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.

Son olarak WNBA'de Atlanta Dream forması giyen Williams, atletik yetenekleriyle ön plana çıkan bir oyuncu. Özellikle ribaund ve top çalma sezgilerini skorer içgüdüsüyle harmanlayan Birleşik Amerikalı guard, idolü olarak ise WNBA efsanesi Diana Taurasi'yi görüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0