Courtney Williams resmen Galatasaray'da!

Galatasaray kadın basketbol takımı yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bria Hartley'in talihsiz sakatlığı sonrasında sezonu kapatması nedeniyle skorer bir numara arayan Sarayın Sultanları, sezonun başlamasına kısa bir süre kala 26 yaşındaki Amerikalı oyuncu Courtney Williams ile sözleşme imzaladı. 

COURTNEY WILLIAMS KİMDİR?
5 Kasım 1994, Georgia - Amerika doğumlu olan Courtney Williams kadın basketbolunu takip edenlerin tanıdığı bir isim.. Türkiye'de daha önce Girne Üniversitesi, Adana ASKİ ve İzmit Belediyespor formaları giyen Amerikalı oyuncu, hali hazırda devam eden WNBA sezonunda Atlanta Dream organizasyonunda yer alıyor.  

Kolej yıllarında Charlton County'de forma giyen ve Güney Florida Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 2016 WNBA draftlarında birinci turda 8.sırada Phoenix Mercury tarafından seçilen Amerikalı oyun kurucu, ilk sezonunda Connecticut Sun'a transfer oldu. Yaklaşık üç yıl burada forma giyen Courtney, geçtiğimiz sezon WNBA finali oynama başarısı gösterdiği takımından ayrılarak bu sezon başında Atlanta Dream ile sözleşme imzaladı. WNBA'da bu sezon 4.yılını geçiren Courtney Williams, bu sezon Atlanta Dream forması altında 20 maçta 25.5 dakika sahada kalırken maç başına 14.6 sayı - 7.2 ribaund - 3.2 asist ortalamalarını yakaladı. 

Courtney Williams geçtiğimiz sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden İzmit Belediyespor'da forma giyerken, yeşil-beyazlı takımda toplamda 21 maçta maç başına 35 dakika sahada kalırken 23.6 sayı ortalaması yakalayarak dikkat çekti. Saha içerisinde %48 ikilik ve %35 üçlük isabetiyle mücadele eden Courtney, maç başına 9.6 ribaund - 5 asist - 1.8 top çalma ortalamalarıyla da oyunun diğer yönünde ne kadar başarılı bir profil çizdiğini gösterdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0