Analiz | Deli Dolu Bir Oyuncu: Courtney Williams

Courtney Williams

Geçtiğimiz sezon geçirdiği harika sezonun ardından Bria Hartley ile sözleşme uzatan Galatasaray kadın basketbol takımı, Fransız yıldızın WNBA'de yaşadığı sakatlığın uzun sürecek olması nedeniyle bir süredir yürüttüğü transfer çalışmalarını nihayete erdirdi. Sarı kırmızılıların yeni sezondaki skor makinesi, ABD'li skorer guard Courtney Williams olacak. WNBA'de Atlanta Dream forması giyen yıldız oyuncu, geçtiğimiz sezon İzmit Belediyespor forması giymişti.

Bu yazıya başlarken şunu söylemekte fayda var; Bria Hartley'i sakatlığa kurban veren Galatasaray için plan değişmek zorunda kaldı. Fransız pasaportu taşıyan Bria'nın yokluğu demek, eğer takımdan ayrılacak tek isim Bria olacaksa o pozisyona sadece Avrupa pasaportu taşıyan bir isim alabilirsin demekti ve piyasa da bir hayli dar olacaktı sarı kırmızılılar için. Dolayısıyla kulüp için yapılabilecek en mantıklı iş, bir kıta dışı oyuncusunu göndererek bu durumu dengelemekti. Yani çarktaki iki dişliyi çıkarmak zorunda kalarak, yeni iki dişli sokmak kaçınılmazdı Galatasaray adına. Bu ortamda Courtney Williams ve Zofia Hrucakova transferleri, yapılabilecek en iyi iki hamleydi. 

Courtney Williams'ın saha içi profilini ele alacağımız bu yazıda aslında çok şey okuyacak olsanız da bir spoiler vermek istiyorum; Bu kız bir çılgın! 

Courtney, kadın basketbolu için en olgun döneminde elbette değil ve her ABD'li skorer gibi -belki bir tık daha fazla- gözünü skor yapmak için karartan bir oyuncu. Courtney iyi bir ball handler ve potaya penetre etmeyi seven bir guard. Dolayısıyla Galatasaray'da Mercedes ve Hrucakova ikilisinin perdeleri ile önemli derecede rakip potaya atak eden bir Courtney izleyebilmemiz mümkün ve saydığımız iki uzunun da profilleri Courtney ile oynamak için uygun iki profil. Ayrıca el üstünden de iyi şut sokar; bir boşluk gördüğü an tutulması zor bir oyuncuya dönüşüyor.

Courtney için mükemmel bir dış şutör demek elbette mümkün değil ancak yine de fena şut atmaz, eğer geliştirebileceği özelliklerini saymak gerekirse ilk 3 özellikten biri kesinlikle dış şut isabetleri olur. Ancak söylediğimiz gibi, çok kötü bir şutör de değil. Courtney'nin Galatasaray adına yapacağı önemli işlerden biri, yapacağı skor katkısı kadar vereceği ribaund katkısı da olacak zira Courtney'nin belirgin özelliklerinden biri de önemli bir ribaundçu olması. Hali hazırda fizik konusunda geçen sezonlara göre çok daha iyi bir takım kuran sarı kırmızılılar için, kısaların da ribaunda girecek olması bu noktada önemli avantajlardan biri olacak. 

ABD'li yıldızın en göze çarpan eksiği ise saha içindeki mental durumu.. Zira Courtney hakkında 'takım oyuncusu olmak için yaratılmış' diyemeyiz, kendine oynamayı seven bir oyuncu ancak yazının başında söylediğim gibi, her ABD'li skorer için görülmeyecek bir durum değil bu. Geçtiğimiz iki sezonda önemli işler çıkaran Galatasaray teknik ekibine bu noktada güvenim tam, takıma monte etmeyi başaracaklardır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0