Derbide gol sesi çıkmadı...


Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'yi konuk etti. Başa baş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı. 

Galatasaray mücadeleye Fatih Öztürk, Marcao Teixeira, Christian Luyindama, Martin Linnes, Omar Ellabdellaoui, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Emre Kılınç, Arda Turan (K), Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao ilk 11'iyle başladı. 6. dakikada Korneri paslaşarak kullanan Belhanda, topu Emre Kılınç'a aktardı. Onun Linnes'e pasının ardından Norveçli altı pasın yakınındaki Taylan'a çıkardı. Taylan'ın şutunu Altay parmaklarının ucuyla dışarıya çeldi. 20. dakikada Omar'ın çizgiye inmeden açtığı erken ortada Arda Turan demarke kaldı. Arda Turan'ın kafa vuruşunu kaleci Altay iki hamlede kontrol etti. 26'da Tacın ardından sağ çizgide topla buluşan Feghouli'nin ortasına kimse dokunamayınca arkadaki Martin Linnes önemli bir şut pozisyonu buldu. Norveçlinin uzak direğe plasesini Altay güçlükle çeldi. 36. dakikada Belhanda'nın savunma arkasına pasında hareketlenen Feghouli sol ayağı mükemmel bir şut çıkararak sol köşeden fileleri buldu; fakat öncesinde Cezayirli yıldızın ofsayt pozisyonunda olduğu tespit edildi. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve devreye 0-0 eşiklikle girildi. 

İkinci yarıda da iki takım pozisyon üretmekte zorlandı. 59'da Arda Turan ile başlayan tehlikeli atağımız Feghouli ile devam etti. Feghouli, topu ayağından açarak açısını kaybederken topa sahip olan Belhanda'nın şutu auta çıktı. 64'de Falcaco, orta alanda mükemmel tek pasıyla Martin Linnes ile kaleye yöneldi. Pasında solda bulunan Arda Turan içeriye kat etti. Onun vuruşunda top savunmaya çarpıp yön değiştirse de kaleci Altay topu kontrol etti. 73'de Ryan Babel'in derinlemesine pasında Emre Kılınç sol çaprazdan pozisyona girdi. Bekletmeden şutunu kaleci Altay iki hamlede kontrol etti. Maçta başka pozisyon olmadı ve derbi 0-0 bitti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 7'ye yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0