Oghenekaro Etebo resmen Galatasaray'da!

Mario Lemina ve Jean-Michael Seri'nin ayrılığı sonrasında orta sahaya uzun bir süredir takviye yapması beklenen Galatasaray, sezonun başlamasına kısa bir süre kala kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Championship takımlarından Stoke City'de bonservisi bulunan ve geçen sezonun ikinci yarısını Getafe'de geçiren Nijeryalı orta saha oyuncusu Oghenekaro Etebo'yu kiralık olarak kadrosuna katan takımımız, oyuncunun kulübüne kiralama ücreti olarak 625 bin euro ödeneceğini açıkladı. 1995 doğumlu oyuncuya ise yıllık 1.2 milyon Euro ödenecek.

OGHENEKARO ETEBO KİMDİR?
Peki Galatasaray'ın yeni transferi Oghenekaro Etebo kimdir? 9 Kasım 1995, Lagos - Nijerya doğumlu olan Oghenekaro Etebo futbol hayatına Warri Wolves'ta başlarken, profesyonel futbol yaşantısına da 2016 yılında Portekiz kulübü Feirense'de başladı. O sezon Portekiz 2.Ligi'nde mücadele eden Feirense'de geçirdiği ilk sezonunun son 4 maçında ilk 11'de görev yapan Etebo, bu karşılaşmalarda 1 gol - 2 asistlik performans sergileyerek dikkat çekti. Genç oyuncu  ilk kez bu seviyede kendisini gösterme fırsatı yakalarken, teknik direktör José Mota'nın kadrosundaki önemli isimlerden birisi oldu. Zaman zaman yedek kulübesinde şans bekleyen  Nijeryalı genç oyuncu sol kanatta 28 maçta görev yaptı. Sürekli olarak şans bulmayan başlayan Etebo, bir sonraki sezon istikrarını sürdürmeye devam etti. Portekiz ekibinde ligin ilk yarısında 20 maçta görev yapan Etebo, bu karşılaşmalarda 4 gol - 1 asistlik performans sergilerken, aldığı sürelerin tamamında ofansif sol kanat olarak görev yaptı. 

Takvim yaprakları 2018 yılının Ocak ayını gösterdiğinde Las Palmas'a kiralanan Nijeryalı orta saha yarım devrelik performansında 14 maçta görev yaptı. La Liga'daki yarım sezonluk performansı sonrasında dikkat çeken Etebo sezon sonunda 7 milyon 200bin Euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibi Stoke City'in yolunu tuttu ve 5 yıllık sözleşme imzaladı. 2018/19 sezonunda Championship'te mücadele eden Stoke City'de forma giyen Etebo, büyük bir çoğunluğu ilk 11'de olmak üzere 37 maçta görev yaptı ve 2 gol - 1 asist yaptı. Nijeryalı oyuncu sezon genelinde 2.821 dakika süre bularak İngiltere'de istikrarlı bir performans sergiledi. Etebo burada geçirdiği dönemde Portekiz'deki sol kanat rolünde değil, zaman zaman forvet arkasında olmakla birlikte merkez orta sahada görev yaptı. Sezon sonunda Championship'ten çıkamayan ve hatta neredeyse düşme tehlikesi yaşayan Stoke City'den ayrılmak isteyen Etebo, istediği teklifleri alamadığı için takımda kaldı.

2019-20 sezonuna Stoke City'de başlayan Etebo, sezonun ilk yarısında Ekim ayından itibaren kadro dışı olmak üzere Ağustos - Ekim arasında 14 maçta görev yaptı. Teknik direktör Nathan Jones ile sorunlar yaşayan Nijeryalı oyuncu devre arasında La Liga ekiplerinden Getafe'ye kiralandı. Etebo burada geçirdiği dönemde koronavirüs salgını nedeniyle yarım kalan sezonda toplamda 11 maçta görev yaptı ve ligin bitimine 6 hafta kala Temmuz ayında kiralık sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle Stoke City'e döndü. Nijeryalı oyuncu sezon sona erdiğinde hem kulübüne hem de menajerine Championship'te oynamak istemediğini bildirdi ve Stoke City'nin sezon öncesi kampına katılmadı.

Profesyonel futbol hayatında ilk olarak 2013 yılında Nijerya A milli takımına davet edilen Etebo, devam eden bölümlerde 2015 yılında U23 ve 2016 yılında Olimpiyat Milli takımı olmak üzere çeşitli kategorilerde forma giydi. Etebo takvim yaprakları 2017 yılını gösterdiğinden beri düzenli olarak milli takımda yer alıyor.

Galatasaray'ın yeni transferi Oghenekaro Etebo kimdir? Etebo skills... YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın! ↡↡

Galatasaray haberleri için tıklayın! 
Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Oghenekaro Etebo'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0