STSL | Aslanlar gibi!


Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantep FK karşısında aldığı galibiyetin ardından Avrupa Ligi öneleme turunda Neftçi Bakü deplasmanından da galibiyetle ayrılan Galatasaray, ligin 2.haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Rakibi karşısında sahadan 2-0 galip ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, ligde kayıpsız yoluna devam ederken galibiyeti getiren goller Radamel Falcao ve Younes Belhanda'dan geldi. 

Neftçi Bakü karşılaşmasında ligin ilk maçında Gaziantep karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'inden dört ismi dinlendiren Fatih Terim, zorlu Başakşehir deplasmanında yeniden aynı kadroya döndü. Orta alanda savunmanın önünde Taylan Antalyalı şans bulurken, hücum hattındaki ideal beşli (Belhanda, Arda, Emre, Feghouli ve Falcao) ön taraftaki isteğiyle rakip savunmayı yıpratarak başladı. Altı numaralı bölgede Taylan oldukça sert bir oyun ortaya koymasının yanı sıra pas istasyonunu başlatan isim olurken, 8 numarada görev yapan Younes Belhanda oyunu çift taraflı olarak tabir-i caizse domine etti. İlk 45 dakikalık bölümde rakibi karşısında topa sahip olan, savunmada pek fazla alan bırakmayan ve hücumda hızlı geçiş oyunu oynayabilen Galatasaray, aradığı golü 13.dakikada Belhanda'nın serbest vuruşta içeriye açtığı ortasında Luyindama - Demba Ba arasında yaşanan pozisyonda elle oynama sonrasında kazanılan penaltıdan buldu. Senegalli oyuncu Luyindama'nın kafa vuruşu sonrasında tabir-i caizse "sağ eliyle düzeltip, sol eliyle uzaklaştırdığı" pozisyonda Radamel Falcao topun başına geçti ve kaleciyle topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-0'a taşıdı. Golün ardından Başakşehir her ne kadar hücumda etkili olmak istese de, Galatasaray özellikle orta alanda oyuna ağırlığını koyarak ikinci gol için fırsatlar yaratmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Taylan'ın orta alanda savunma arkasına uzun pas denemelerinde Sofiane Feghouli savunma arkasına koşularla tehlike yaratırken, bu pozisyonların devamında Radamel Falcao'yu birebir markaja alan Martin Skrtel iki pozisyonda da Kolombiyalı yıldızımıza vuruş şansı tanımadı. Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi takım adına herhangi bir gol pozisyonu olmazken, Galatasaray'da da zaman zaman gol girişimleri rakip savunmaya takıldı. İlk 45 dakika sonunda da soyunma odasına önde giden taraf Fatih Terim'in öğrencileri oldu..

İkinci yarı öncesinde Galatasaray'da herhangi bir değişiklik olmazken, Başakşehir'de iki değişiklik birden geldi. Bu değişikliklerle birlikte ön tarafta daha çok adamla kalmayı hedefleyen ev sahibi ekip, ilk bölümde bunu kısmen başarsa da Galatasaray takım genelindeki başarılı alan savunmasıyla rakibine pek fazla pozisyon vermedi. Dakikalar 50'i gösterdiğinde Başakşehir özellikle sağ kanattan etkili gelmeye çalıştı ve bu bölgede Caicara - Visca ikilisiyle sürekli çizgiyi zorladı. Bu tarz denemelerden birisinde Edin Visca savunma arkasına sızarken, Taylan Antalyalı rakibini bozmayı başardı ve Bosna Hersekli oyuncu pasını çıkarttı. Penaltı noktasında topa vurmak üzere hareketlenen Demba Ba'ya kaleci Fatih Öztürk yatarak müdahale etti ve tehlikeyi önledi. Dakikalar 54'ü gösterdiğinde Arda Turan'ın taşıdığı topta Sofiane Feghouli imza şutlarından birisini vurmak istedi ancak Mert Günok son anda topa dokunurken, dönen topta Radamel Falcao topu tekrardan ceza sahasındaki arkadaşlarına aktarmak isterken rakip kaleciye takıldı. Mücadelenin 60.dakikasında Marcelo Saracchi üst baldırında yaşadığı sakatlık sonrasında kenara gelirken, Martin Linnes oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle 55-70bölümünde Başakşehir oyuna ortak olmanın yanı sıra tek taraflı üstünlüğü de ele geçirirken, Galatasaray savunmada rakibine eşitlik şansı tanımadı. Rakip takımın bu baskıyı kurmasının ardından teknik direktör Fatih Terim oyuna üç değişiklikle müdahale etti ve Arda - Feghouli - Falcao üçlüsünü kenara alırken, Etebo - Babel ve Diagne'yi oyuna sürdü. Bu değişikliğin ardından ev sahibi takım ön tarafta risk almaya başladığı dakikalarda Galatasaray üçüncü bölgede oyuna tek taraflı hakim oldu ve Babel - Belhanda ikilisinin önderliğinde sağlı sollu ataklarla rakip kalede tehlikele yarattı. Dakikalar 76'ı gösterdiğinde Mbaye Diagne sağ çizgide yıkılmadı, topu taşıdı ve arkaya çıkarttı. Emre Kılınç topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına doğru yerden pasını bıraktı, Babel topun üzerinden atladı ve Younes Belhanda ayağının dışıyla köşeye nefis vurdu, skoru 2-0'a taşıdı! Golden sadece bir dakika sonra Belhanda sol tarafa doğru nefis bir pas attı, Babel içeriye doğru tekte ortaladı.. Diagne altı pasta karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi. Bir kaç dakika sonra 3 kişinin içerisinden çıkan Emre Kılınç nefis bir ara pasıyla Mbaye Diagne'yi kaleciyle karşı karşıya bırakmak istedi ancak Mert Günok bir adım hızlı davranarak topa sahip oldu. Karşılaşmanın son bölümünde Başakşehir tüm hatlarıyla yüklenip risk almak isterken, Galatasaray takım halinde savunmasıyla rakibine gol şansı tanımadı ve 6 dakikalık uzatmanın ardından mücadele 2-0'lık sonuçla sona erdi. 

Süper Lig'e iki de ikiyle başlayan Galatasaray, hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü öneleme turunda Hajduk Split ile karşılaşacak. Takımımız bu maçın ardından Pazar günü Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0