Süper Lig'de derbi zamanı!

Süper Lig'e Gaziantep FK ve Başakşehir galibiyetleriyle başlayan Galatasaray ligin 3. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Ali Palabıyık'ın yöneteceği dev derbi 27 Eylül Pazar günü saat 19.00'da oynanacak. 

DERBİ TARİHİ: ÜSTÜNLÜK SUYUN ÖTEKİ TARAFINDA

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, 392. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki adıyla Ülker Stadyumu'nun bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 111 yıllık rekabette galibiyet ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 391 maçtan 146'sını kazandı. İki takım 120 maçta ise eşitliği bozamadı.  Bunun yanı sıra Galatasaray, ligde rakibiyle oynadığı son karşılaşmadan galip ayrılmış ve Kadıköy'de 20 yıllık hasrete son vermişti. Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-1'le geçmişti. 

Eski Açık'ın yeni bölümünde editörlerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin detaylı taktik analizini yaptı. YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın! 


DERBİ TARİHİNDE EN ÇOK 1-0 VAR

Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde geride kalan 391 maçta en çok görülen skor 1-0 oldu. İki takım arasındaki maçlarda tam 73 kez 1-0'lık skor ortaya çıkarken 48 kez de 2-1'lik skor ortaya çıktı. 

İki takım arasında geride kalan maçlarda alınan en farklı galibiyet ise  İstanbul Ligi'nde 12 Şubat 1911'de yapılan maçta Galatasaray'ın elde ettiği 7-0'lık skor. 

GALATASARAY'DAN İYİ BAŞLANGIÇ

Süper Lig'e 2'de 2 ile başlayan Galatasaray sahaya koyduğu oyunla beğeni topladı. Cimbom ligin ilk iki haftasında istatistiklerde de en tepede yer aldı. 2020/21 Süper Lig sezonunun ilk iki haftasında en fazla isabetli şut çeken (18), net gol pozisyonuna giren (12) ve gol beklentisi yakalayan (6.74 xG) takım Galatasaray. oldu. 

FALCAO FENERBAHÇE'Yİ SEVİYOR

Geçen sezon Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yıkan gollerden birine imza atan Radamel Falcao, Fenerbahçe maçlarını seviyor. Kolombiyalı golcü Fenerbahçe'ye karşı boş geçmiyor. Galatasaray forveti Radamel Falcao, kariyeri boyunca Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıktığı dört maçta (ikişer Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi ön eleme) dört gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 1 asist).

FENERBAHÇE KALESİNE ŞUT ÇEKTİRMİYOR
Süper Lig'de yeni sezona 4 puanla başlayan Erol Bulut yönetimindeki Fenerbahçe geçtiğimiz hafta 9 kişi kalan Hatayspor'u yenemezken savunma yönündeki istatistikleriyle dikkat çekiyor. Sezonun ilk iki haftasında rakiplerine en az şut imkanı veren takım Fenerbahçe (9). Öte yandan, Şu an Fenerbahçe kadrosunda yer alan hiçbir oyuncu Süper Lig'de sarı-lacivert formayla Galatasaray'a gol atamadı.

Eski Açık'ın yeni bölümünde editörlerimiz Galatasaray'ın derbideki en büyük avantajları masaya yatırıldı. YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0