FIFA 21 | Galatasaray incelemesi..


Futbolseverlerin merakla beklediği ve dünyanın en çok satılan konsol oyunu olan FIFA 21 hafta sonu itibariyle resmen yayınlandı. Henüz çok fazla oynama ve inceleme şansımız olmasa da, FCN Blog ailesi olarak sizler için Galatasaray'ın oyun içi profilini sizler için mercek altına aldık.. 

SÜPER LİG'İN EN İYİ İKİ TAKIMINDAN BİRİ..

Yaz transfer döneminde kadrosuna 6-7 takviye yapan Galatasaray, her ne kadar reel hayatta orta saha transferi yapamaması nedeniyle sıkışık fikstürde dezavantajlı gibi görünse de FIFA 21 içerisinde Süper Lig'in en iyi takımı ünvanını son şampiyon Medipol Başakşehir ile birlikte paylaşıyor. Takımın genel rating ortalaması 76/100 olurken, 77 ratinglik hücum gücü ligin en iyisi olmasını sağlıyor. Transfer döneminde orta sahaya yapılmayan takviyeler oyunda da kendisini gösterirken, bu alanda da 74 ratingli bir kadroya sahip. Fatih Terim'in takımında savunmada ise 76 rating görüyoruz ve takımın genel ortalaması da 5 üzerinden 4 yıldızlık bir performansa sahip olmasını sağlıyor.

Fernando Muslera'nın sakatlığı sebebiyle oyunun "default" seçiminde Galatasaray'ın sahaya dizilişi Fatih Öztürk - Marcelo Saracchi, Marcao, Luyindama, Omar Elabdellaoui - Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Arda Turan, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao onbiriyle 4-1-4-1 dizilişiyle gerçekleşiyor. Ancak ilk 11'deki tercihlerin yanı sıra rotasyonda yer alan Ryan Babel, Ryan Donk, Etebo gibi önemli isimler kadroya yazabileceğiniz ilk adaylar arasında yer alıyor. 

TAKIMIN EN İYİSİ FERNANDO MUSLERA! 

FIFA 21'de takım kadrosunda 30 kişi yer alırken, Galatasaray adına en iyi ratinge sahip isim 82 rating ile Fernando Muslera oldu. Uruguaylı yıldız kaleci aynı zamanda Süper Lig'in en iyilerinden birisi olarak yer alırken, Muslera'nın ardından takımın en iyisi 80 ratingle Radamel Falcao olarak göze çarpıyor. Kolombiyalı yıldız oyuncuyu 79 ratingle Sofiane Feghouli, 78 ratingle Younes Belhanda ve 77 ratingle Ryan Babel takip ediyor! 

Genç oyuncuların dışında takım kadrosunda en düşük profile sahip isim 65 rating ile Okan Kocuk olurken, default kadroda 67 rating ile Taylan Antalyalı en düşük ratinge sahip isim olarak karşımıza çıkıyor.

EN ÇOK GELİŞİM KAYDEDEN İSİMLER

FIFA 21'de eğer teknik direktör olarak kariyer modunu oynayacaksanız Galatasaray'da özellikle yerel turnuvalarda başarılı olmanız pek zor değil. Yukarıda da söylediğimiz gibi, Süper Lig'in en iyi takımı olan Galatasaray'da doğru oyuncu tercihleriyle hem oynarken hem de simülasyonda başarıya ulaşabiliyorsunuz. Transfer dönemi için kulübe verilen 25 milyon Euro'luk bütçeyi kullanmak tamamen sizin elinizde.. Kariyer modunda oyuncu geliştirmeyi bir misyon haline getiren ve oyunun Arsene Wenger'lerine de ufak tüyolarımız olacak. Oyuncularınızı antrenman modunda doğru bir şekilde eğitirseniz gerek sizin bulacağınız scouting/regen oyuncular gerekse de kadrodaki genç isimleri hızlıca geliştirmeniz söz konusu olabilir. 

Galatasaray'da takımın en büyük potansiyele sahip ismi Emin Bayram oldu. Genç savunma oyuncusu oyuna başlangıçta 60 ratinge sahipken potansiyel olarak 83 ratinglere çıkabiliyor. Bunun yanı sıra kiralık olarak forma giyen Marcelo Saracchi oyunun başında 75 ratingle kadroda yer alırken, Uruguaylı sol bekin potansiyel rating değeri 82. Takımda en çok gelişim kaydeden bir başka isim ise, oyunun başında kiralık olarak takımdan ayrı görülen Yunus Akgün olarak görülüyor. Genç kanat oyuncusu oyuna 64 ratingle başlarken, ilerleyen dönemlerde 81 ratinge kadar çıkabiliyor. Galatasaray taraftarının gözde isimlerinden birisi olan Ali Yavuz Kol'un da çok ciddi bir gelişim sergilediğini belirtelim ve genç forvetin 64 rating ile başlayan macerası 79 ratinge kadar ulaşıyor. 

****

FCN BLOG ÖZEL
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0