Sarayın Sultanları seriyi 5 maça çıkardı!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde son olarak hafta içinde Canik Belediyesi'ni farklı mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini alan Sarayın Sultanları, ligin altıncı haftasında Botaş'ı konuk etti. Geçtiğimiz sezon takımımızın formasını giyen Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek takımımıza rakip olurken, maç öncesinde efsane kaptanımız Işıl Alben'e plaket takdim edildi. Sarı kırmızılılarda yabancı sınırına takılan Bella Alarie forma giymedi. 

Karşılaşmaya Asena Yalçın - Courtney Williams - Cansu Köksal - Anete Steinberga - Mercedes Russel beşiyle başlayan Sarayın Sultanları, ilk sayılarını Courtney Williams'ın orta mesafesi ile buldu. Çeyreğin ilk bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, ilk 5 dakika ise 7-9 Botaş üstünlüğüyle geçildi. Hücumda Courtney Williams'ın sırtladığı takımımız, ilk çeyreği 21-19 önde geçti. İkinci çeyrekteki ilk sayılarını Steinberga'nın penetresiyle bulurken, iki takımın da savunması sertleşince skor 27-23'e kilitlendi. Kilidi çözen ise Courtney Williams'ın basket faulü oldu ve Steinberga'nın da 2+1'i ile fark çift haneye çıktı. İlk yarının son 5 dakikasına takımımız 33-23 önde girerken, Botaş savunma sertliğini artırınca fark 5'e kadar düştü. İlk yarı ise Galatasaray 42-32 önde kapattı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına, ilk yarıdan farklı olarak Cansu yerine Meltem ile başlayan sarı kırmızılılar, çeyrekteki ilk sayılarını Asena'nın üçlüğüyle bulurken, bu üçlük takımımızın maçtaki ilk üçlüğü oldu. Savunma ve hücumda rakibine oyununu dikte eden takımımız, çeyreğin son 5 dakikasına 55-38 önde girdi. Üçüncü çeyreği ise takımımız 63-49 önde geçti. Son çeyreğe de hücumda etkili başlayan sarı kırmızılılar, skor üretimini sürdürürken son 5 dakikaya ise 71-53 ile 18 sayı farkla girdi. Kalan sürede de skoru korumayı başaran Sarayın Sultanları, maçı da 75-60 kazanarak üst üste beşinci galibiyetini aldı ve galibiyet serisini sürdürdü.

Oyuncularımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu..
Courtney Williams 27 sayı, 6 ribaund, 5 asist
Anete Steinberga 16 sayı, 5 ribaund
Mercedes Russell 15 sayı, 7 ribaund, 1 asist
Zofia Hruscakova 6 sayı, 4 ribaund
Asena Yalçın 4 sayı, 4 ribaund, 4 asist
Cansu Köksal 4 sayı, 1 ribaund, 1 asist
Meltem Yıldızhan 3 sayı, 3 ribaund

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0