KBSL | Courtney Williams oynadı; Galatasaray, Hatay'ı farklı yendi!


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 10. hafta maçında Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti. Baştan sona müthiş bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları karşılaşmayı 85-61 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı ve ligde üst üste 9. galibiyetini aldı.

Courtney Williams'ın orta mesafe sayısı, ardından Cansu Köksal'ın üçlüğüyle maça hızlı başlayan Galatasaray, Courtney'in üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkardı (16-4) ve televizyon molasına gidildi. Hücumda ve savunmada muazzam performans sergileyen Cimbom ilk çeyreği 22-8 üstünlükle geçti. 

İkinci çeyreğe Zofia Hruscokova'nın sayısı ve Mısra Albayrak'ın üçlüğüyle başlayarak tempolu oyununu devam ettiren Galatasaray, Zofia'nın yüzde yüz isabetle 8 sayı attığı bu çeyrekte mevcut farkı açmaya devam etti. Çeyrek ortasında bir an aleyhimize dönen momentumu Cansu Köksal'ın üçlüğüyle geri kazandık. Ardından Williams'ın turnikesi ile farkı 20'ye çıkarmamızın ardından rakip takım molaya gitti (45-25).  Galatasaray ilk devreyi 49-28 önde kapattı. 

Üçüncü çeyreğin başında Hatay takımı sayı üstünlüğünü alan taraf olurken, televizyon molasına Cimbom'un 57-41 üstünlüğüyle gidildi. Russell'ın çember altında hücum etkinliğini artırmasıyla oyunu dengeleyen Sarayın Sultanları, bitime 1:30 dakika kala Sude Yılmaz'ın üçlüğüyle farkı tekrar 20'ye çıkardı (64-44). Son çeyreğe 66-46 üstünlükle gittik.

Son çeyrekte skor farkının verdiği avantajla kadro rotasyonunu da kullanan takımımız, Zofia ve Anete'nin sayılarıyla farkı açmaya devam etti. Maç sonuna kadar disiplinden kopmayan takımımız maçı 85-61 kazandı.

Galatasaray'da çift haneli sayılara ulaştığı karşılaşmada Courtney Williams ve Anete Steinberga 13'er sayı, Cansu Köksal ve Zofia Hruscakova 12'şer sayı, Pelin Derya Bilgiç ise 10 sayı ile katkı verdi. 

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, bu maçın ardından Kadınlar EuroLeague D Grubu'nda oynayacağı Basket Landes karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak.

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0