Efe Güven: Kuanitra Holingsvorth yarın antrenmanlara katılacak.


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 10. hafta maçında Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti. Baştan sona müthiş bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları karşılaşmayı 85-61 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. Maçın ardından Efe Güven ve takım kaptanı Cansu Köksal açıklamalarda bulundu. 

Sezon boyunca sağlıklı kalmanın önemine vurgu yapan başantrenörümüz Efe Güven'in açıklamaları şu şekilde:

"Rakibin durumundan dolayı bu maç beklediğimizden rahat geçti. Bu tarz maçlarla çok daha fazla karşılaşacağız gibi gözükmeye başladı. Umarım biz bu duruma düşmeyiz sezon boyunca ve sağlıklı kalırız. Bütün herkesi oynatabildik. Bütün altyapı oyuncularımızı aynı anda sahaya koyabildik. İyi bir rotasyon yaptık ve kazandık. 8 günde 4 tane maç oynayacağız. Bu bizim için çok yıpratıcı olacak. Dönüşünde çok yoğun bir fikstür ile devam edeceğiz. Umarım bu süre zarfında sağlıklı kalabiliriz. Sağlıklı kaldığımızda güzel ve başarılı sonuçlar alabiliriz."

Kuanitra Holingsvorth'un transferi ile ilgili bilgi veren koç Efe Güven, "Meltem'in sakatlığından sonra yöneticilerimiz Oytun Özer, Dorukhan Acar ve İlber Aydemir ile bir toplantı yaptık. O vakitte bir oyuncu bulmamız imkansızdı. Seçenekleri değerlendirdik. Benden bir liste istendi. Liste hazırlayacak kadar oyuncu yoktu. Ben de "Q'nun" (Kuanitra Holingsvorth) adını verdim. Çok kısa bir sürede Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun destekleri ile bu iş çözüldü ve "Q" takıma katıldı. Yarından itibaren antrenmanlara katılacak. Türk olması sebebiyle bizim için ayrı bir rotasyon gücü oldu. Kısa bir oyuncu ihtiyacımız var gibi gözüküyor. Bugün baktığımızda iki maçtır kısa oyuncu açığını kapatmaya başladık. Q'nun Türk olması ve basketbolu tartışılmaz. Bize katılıp katkı sağlayacaktır. Ciddi bir vakte ihtiyacı var. Antrenmansız ve uzun zamandır basketbol oynamamış bir oyuncu. Rotasyon anlamında elimizi kuvvetlendirdi." ifadelerini kullandı.

Euroleague'de günlük performansların önemli olduğunu dile getiren Efe Güven, "Turnuva formatında üst üste 3 maç oynayacağız. Günlük performans çok önemli. Umarım günlük performansımız sezon boyunca oynadığımız basketbol gibi olur. Orada da güzel maçlar oynayıp güzel galibiyetler elde ederiz." diyerek sözlerini noktaladı.

Takım kaptanımız Cansu Köksal değerlendirmesinde, "Herkesin oynaması bugün bizim için çok önemliydi. Zaten 20 sayı fark oldu. 10-15 gündür şu anki Euroleague maçını bekliyorduk. Bugünkü galibiyet bizim için önemliydi." diye konuştu.

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0