TFF'nin koronavirüs prosedürleri tartışma yarattı!

Süper Lig'de takımlardaki koronavirüs vaka sayısı artarken, federasyon kanadında dillendirilen "hükmen yenilgi" iddiaları sonrasında ligin geleceği tartışılmaya başlandı. Galatasaraylı yetkililer ise federasyon tarafından kulüplere deklare edilen prosedürler ile UEFA'nın uyguladığı prosedürlerin farklı olması nedeniyle federasyona başvuruda bulundu.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaraylı yetkililer, Avrupa'da yaşanan son örneklerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun Covid-19 Sağlık Rehberi Programı’nı tartışmaya açtı. Federasyon kanadında son günlerde dillendirilen "hükmen yenilgi" ihtimali sonrasında ligin geleceği tartışmalara konu olurken, bir diğer husus koronavirüs testi pozitif olan oyuncunun 14 günlük zorunlu karantina süresi.. Başakşehir’le geçen hafta test sonucu pozitif çıkan ama daha sonraki test sonuçlarının negatife dönmesiyle Şampiyonlar Ligi’nde forma giyebilen Mert Günok örneği federasyonla paylaşıldı. Sarı-kırmızılı yetkililer “Avrupa’da organizasyonlarda, liglerde test sonucu negatife dönen futbolcu oynayabiliyor ama bizde 14 gün oynayamıyor. Bu süre kısaltılmalı.” yorumunu yaptı.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda koronavirüs testi pozitif çıkan Omar ve Babel’in testlerinin yurt dışında olduğu için özel durumları olduğu ve test sonuçlarının negatife dönmesiyle oynayabilmelerinde problem olmadığı ancak Arda Turan, Belhanda ve Okan Kocuk’un ise forma giymelerinin TFF’nin Sağlık Rehberi’ndeki zorunlu 14 günlük karantina kuralı nedeniyle söz konusu olmadığı belirtildi. Yaşanan bu ikilem ve farklılıklar, federasyon tarafından kulüplere deklare edilen prosedürü de tartışmalara açmış oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0