BSL | Afyon karşısında savunmayı unuttuk!

Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon çalkantılı bir süreç geçiren Galatasaray erkek basketbol takımı, normal sezonun 12. haftasında Afyon Belediyesi'ne konuk oldu. Rakibi karşısında savunmada hiç bir varlık gösteremeyen Ömer Uğurata'nın öğrencileri, bir ara 22 sayıdan geri dönerek öne geçtiği karşılaşmada sahadan 97-80'lik mağlubiyetle ayrılarak ligde 8. mağlubiyetini aldı.

Galatasaray erkek basketbol takımı mücadeleye Barış Ermiş, Daryl Macon, Göksenin Köksal, Brock Motum ve Alex Tyus beşlisi ile başladı. İlk çeyrekte istediği oyun ve savunma gücünü sahaya yansıtamayan takımımız, ilk periyodu 33-20 geride kapadı. İkinci periyotta toparlanma emareleri gösteren Galatasarayımız, kaptan Göksenin Köksal'ın sayıları ve Barış Ermiş'in oyunu yönlendirmedeki üstün becerilerinin yardımıyla rakibine 22-25 üstünlük sağlayarak ilk yarıyı 55-45 geride kapadı. Mükemmel bir üçüncü çeyrek performansı ortaya koyan takımımız, kaptan Göksenin Köksal'ın müthiş savunma enerjisi ve Alex Tyus'un boyalı alanda kusursuz performansıyla geri dönüş yaptı. Yiğit Arslan'ın üst üste kaydettiği iki üçlük isabetiyle çeyreğe start veren takımımız, çeyrek sonunda Johnathan Williams ve Daryl Macon ikilisinden önemli hücum katkısı aldı. Darly Macon'un 35 saniye kala kaydettiği basket faul ile ilk defa öne geçen Galatasarayımız, son çeyreğe 67-68 önde gitti. Son çeyrekte takımımızın geri dönüşüne reaksiyon veren Afyon ekibi maçı 97-80 kazandı. 

Alex Tyus 19 sayı ve 7 ribauntluk performansıyla takımımızın en skorer ismi oldu. Brock Motum ve Yiğit Arslan ise 14'er sayı katkı verdiler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0