KBL | Sarayın Sultanları dolu dizgin!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun 13. haftasında Galatasaray kadın basketbol takımımız, sahasında ligin flaş ekiplerinden Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübü'nü ağırladı. Boyalı alanda rakibine üstünlük kuran sarı kırmızılılar, mücadeleyi 29 sayı farkla kazanarak ligde üst üste on ikinci galibiyete imza attı. 

Karşılaşmaya Asena - Williams - Pelin - Steinberga - Quanitra beşiyle başlayan sarı kırmızılılar, ilk sayılarını Courtney Williams'ın orta mesafe isabetiyle buldu. Maçın ilk dakikaları oldukça sert geçerken, çeyreğin ilk 5 dakikasını sarı kırmızılılar 12-4 önde geçti. Pota altında Mercedes Russell ile etkili olan takımımız, çeyreği ise 22-11 önde kapattı. İkinci çeyrekteki ilk sayılarını Mercedes'in pota altı skoruyla bulan Galatasaray, etkili oyunuyla farkı 18'e kadar çıkardı. Cansu Köksal'ın dış atışlarıyla farkı daha da yukarı çeken takımımız, ilk yarıyı ise 49-24 önde kapattı. 

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine Asena - Williams - Sude - Steinberga - Russell beşiyle başlayan Sarayın Sultanları, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını skorer yıldızı Williams ile buldu. Savunmada etkili oyununu sürdüren sarı kırmızılılar, çeyreğin son 5 dakikasına 30 sayı farkla 60-30 önde girdi. Üstünlüğünü çeyrek boyunca sürdüren takımımız, üçüncü çeyreği de 68-40 önde geçmeyi başardı. Son çeyreğe Hruscakova'nın basketiyle başlayan Galatasaray, çeyrek boyunca üstünlüğünü korudu ve maçı 85-56 kazanarak ligde üst üste 12. galibiyetini aldı. 

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde;
Courtney Williams: 18 sayı, 4 ribaund, 5 asist
Mercedes Russell: 14 sayı, 7 ribaund
Cansu Köksal: 12 sayı, 2 ribaund
Anete Steinberga: 11 sayı, 10 ribaund, 4 asist
Pelin Bilgiç: 8 sayı, 6 ribaund, 4 asist
Zofia Hruscakova: 8 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Asena Yalçın: 6 sayı, 4 ribaund, 6 asist
Mısra Albayrak: 3 sayı, 1 ribaund
Kuanitra Holingsvorth: 3 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Miray Balotu: 2 sayı, 1 ribaund



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0